Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині подружжя підозрюють у незаконному привласненні 43 гектарів державних земель

На Миколаївщині дружині голови фермерського господарства повідомили про підозру. Слідство вважає, що вона у змові зі своїм чоловіком сприяла виведенню 43 гектарів землі з державної власності. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, підозрювана змовилась зі своїм чоловіком, головою фермерського господарства. Їй інкримінують пособництво у злочинах, зокрема у корупційних. Мова про зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, службове підроблення офіційних документів та використання завідомо підроблених документів (ч.5 ст.27,  ч. 2 ст. 364-1, ч.4 ч.358 КК України).

Йдеться про період 2015 року. Жінка підшукала шістьох людей й отримала від них довіреності, аби розпаювати земельну ділянку, що належала державі та перебувала у користуванні їхнього фермерського господарства. 

Від імені цих шести людей жінка подавала заяви на отримання у приватну власність державних земель, оформлювала за ними право власності та займалась виготовленням документів із землеустрою.

Її чоловік, голова фермерського господарства, видавав фальшиві статутно-реєстраційні документи, аби зареєструвати цих шестеро людей членами фермерського господарства. 

Таким чином подружжю вдалось видобути із державної власності землі площею 43 гектари, що принесло збитки державі на понад 1,3 мільйона гривень. На ділянки зараз наклали арешт. Жінці оголосили про підозру у пособництві зловживанням повноваженнями, службовому підробленні та використанні завідомо підроблених документів. Щодо її чоловіка справу направили до суду. 

Читайте також: Земля ринкового містечка в Херсоні, яка перебувала під контролем любителя путіна, повернулась до комунальної власності

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір