Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Миколаєві передали 7 комунальних квартир правоохоронцям: власники в них не живуть, а одне житло продали, з’ясували журналісти

Після початку повномасштабної війни Миколаївська міськрада дозволила передати місцевим правоохоронцям сім комунальних квартир. Житло, яке належало громаді, дозволили виключити зі списку службового, тож силовики мають змогу його приватизувати і продавати. Виявилось, що у переданих квартирах правоохоронці не живуть, а одну таку уже продали. 

Про це повідомляють журналісти «Nikcenter». З’ясувалось, що одну з квартир по вулиці Генерала Карпенка у Миколаєві отримав начальник відділу управління карного розшуку ГУНП в Миколаївській області Віталій Шепель у листопаді 2022 року. Вже наприкінці квітня 2023 року, згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира належала іншій людині.

Мешканка сусідньої квартири повідомила, що поліцейський ніколи не жив там, лише іноді приходив, аби впевнитися, що все гаразд. Сусідка каже, що наразі це житло купив військовий. У коментарі журналісту Nikcenter Віталій Шепель підтвердив, що приватизував і вже незабаром продав житло, яке дісталося йому від міста, аби придбати собі двокімнатну квартиру.

Ще одну квартиру в миколаївській новобудові отримав співробітник СБУ, чиє ім’я не називаємо з міркувань безпеки. За словами сусідів, він так само ніколи в ній не жив, лише іноді навідувався. 

Начальнику відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції Миколаївської обласної прокуратури Артему Петренку виділили під час війни двокімнатну квартиру. Ймовірно, він теж в ній не живе. За адресою на вулиці Генерала Карпенка журналісти «Nikcenter» зустріли іншого чоловіка, що заходив до квартири. Він підтвердив, що знайомий з Артемом Петренком, але не повідомив, на яких саме правах живе у його помешканні. 

Цікаво, що офіційно з правоохоронцем не зареєстроване житло, але згідно з декларацією, його родина довгий час жила у великому будинку на 300 квадратів в елітному «Царському селі». Маєток належить матері Артема Петренка. Тож не дивно, що він не живе у «скромній» квартирі у Миколаєві. 

Мер Миколаєва Олександра Сєнкевич повідомив, що цьогоріч місто забезпечило житлом близько двохсот родин військовослужбовців. Квартири воїнам купували за їхні ж податки, які надходили до міського бюджету. Коли стало відомо про те, що військовий ПДФО перейде до державного бюджету, Сєнкевич повідомив, що програму забезпечення воїнів житлом, ймовірно, доведеться призупинити. 

Читайте також: Квартири, автівки, будинки: НАЗК виявило незаконне збагачення одеського воєнкома

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір