Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська ТЕЦ заплатить 100 тисяч фірмі — фігуранту справи про привласнення грошей

АТ «Одеська ТЕЦ» без використання електронної системи закупівель замовила послуги з прокату промислового транспорту на майже 100 тисяч гривень. Підрядником обрали ТОВ «Укрснаб ЛТД», яке фігурує в кримінальному провадженні про розтрату коштів службовими особами АТ «Одеська ТЕЦ» шляхом зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

12 січня Акціонерне товариство «Одеська ТЕЦ» підписало договір на 99 960 гривень про надання послуг технікою з компанією «Укрснаб ЛТД». За ці гроші компанія має надати послуги роботи екскаваторами та автогрейдом. 

За даними аналітичної платформи YouControl, єдиним власником і водночас директором фірми «Укрснаб ЛТД» є Сергій Горбулінський з села Камʼянка Одеського району. Цікаво, що в реєстрі транспортних засобів відсутня інформація про наявність у цієї фірми транспортних засобів у власності чи навіть користуванні.

Згідно з документами, наданими на інший тендер, транспортні засоби належать Тодійчукам Валентину та Інні. Пан Валентин Тодійчук у 2021 році подавав декларацію як начальник підрозділу КП «Міські дороги». Інна Тодійчук в його декларації за 2021 рік не згадується. Однак, вона є ФОПом і надає в оренду будівельні машини та устаткування.  

Родичем Валентина Володимировича Тодійчука є діючий директор КП «Міські Дороги» Вадим Володимирович Тодійчук. Разом з Володимиром Анатолійовичем Тодійчуком (ймовірно батьком) вони заснували приватне підприємство «Воля».

За даними clarity-project.info за останні три роки ТОВ «Укрснаб ЛТД» Сергія Горбулінського отримала 17 підрядів від АТ «Одеська ТЕЦ» на понад 13,57 мільйона гривень. Йдеться про аналогічні послуги з прокату транспорту та продаж усіляких товарів: сітки тіньові, офіцерські ремені, вапно, ультразвукове обладнання, труби та інше.

За інформації з судових документів, компанія «Укрснаб ЛТД» фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати грошей керівництвом АТ «Одеське ТЕЦ» шляхом зловживання своїм службовим становищем. В матеріалах справи йдеться про те, що компанія «Теплотраса — Інвест» незаконно сформувало податковий кредит в адресу АТ «Одеська ТЕЦ» за рахунок надання послуг з метою подальшого відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Також в матеріалах справи вказано, що управління боротьби з відмиванням доходів ДФС у Київській області провело аналітичне дослідження та зробило висновки, що ТОВ «Укрснаб ЛТД» входить в групу підприємств з ознаками фіктивності та використовувалась для мінімізації податкових зобовʼязань, виведення грошових коштів у «тіньову» сферу економіки, незаконної конвертації грошових коштів.

Читайте також: Херсонська ТЕЦ заплатить сумнівній компанії майже 30 мільйонів гривень

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір