Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підряднику, підозрюваному у спробі підкупу керівництва колонії з Кіровоградщини, обрали запобіжний захід

Представнику підприємства, якого підозрюють у підкупі керівництва Петрівської виправної колонії, що у селищі Новий Стародуб Кіровоградської області, суд обрав запобіжний захід. За версією слідства, чоловік пропонував хабар, аби керівництво виправного закладу «заплющило очі» на те, що половина партії вугілля була неналежної якості. Підприємець натомість провину відкидає.

«Антикорупційний вимір» повідомляє деталі справи і що відомо про попередні тендери, де брало участь вказане підприємство.

Як ідеться в ухвалі Олександрійського міськрайонного суду від 8 січня, 13 листопада 2023 року колонія уклала з ТОВ «Промтопресурс» угоду про постачання 505 тонн кам’яного вугілля. Того ж дня представник підрядника нібито запропонував заступнику начальника колонії за 200 тисяч гривень «закрити очі» на те, що 260 тонн вугілля нижчої якості, ніж передбачено контрактом, а 4,5 тонни взагалі не доставили.

27 грудня представник підрядника нібито передав обумовлені кошти посадовцю колонії. Після цього кошти вилучили правоохоронці. Про підозру чоловіку повідомили 3 січня.

На суді слідчий клопотав про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави 2 мільйони гривень.

Підозрюваний просив про м’якший запобіжний захід, не пов’язаний з ізоляцією. Пояснював, що не згоден з підозрою і лише деякі з викладених в ній обставин відповідають дійсності.

Адвокат наголосив, що його клієнт співпрацює зі слідством, не був затриманий, спроби втечі не вчиняв. Вказував, що він є внутрішньо переміщеною особою, має забезпечувати родину, працює директором іншого приватного підприємства.

У підсумку суд призначив чоловіку нічний домашній арешт. З 20.00 по 6.00 до 11 березня він не має покидати свою квартиру. Також його зобов’язали сповіщати слідчого про зміну місця проживання, не спілкуватися зі свідками, здати закордонний паспорт.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Промтопресурс» до 2023 року було зареєстроване у Селидовому Донецької області, а нині у Києві. Засновником вказаний Роман Брагін.

Раніше «Наші гроші. Регіон» писали, що це підприємство стало переможцем торгів щодо постачання вугілля Вільшанській селищній раді. Підприємство запропонувало удвічі нижчу ціну від початкової вартості, яке був готовий заплатити замовник та обійшов 20 конкурентів.

Також це підприємство фігурує у кримінальному провадженні №12020210000000481 від 2020 року, яке розпочало слідче управління ГУНП в Тернопільській області. З однієї з ухвал, оприлюднених у Реєстрі судових рішень відомо, що за версією слідства у 2020 році працівники РДА у Тернопільській області з працівниками ТОВ-ки змовилися для розкрадання бюджетних коштів. Мовляв, тендерну документацію виписали спеціально під це підприємство, а вугілля, яке воно постачає, неналежної якості. Експертиза вугілля вказала, що воно некондиційне і непридатне для опалення. В ухвалі за грудень 2022 року йдеться, що слідчі просили у суду дозволу на огляд вугілля в замовника та вказували – є інформація, що 50% від маси вугілля поставленого до закладів освіти Збаразького та Чемеровецького районів складає кам`яна сіль та щебінь, й це взагалі не відповідає технічним вимогам тендерної документації.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали керівника та юриста аграрного коледжу

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір