Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дитсадок на Миколаївщині закупить м’ясо дорожче, аніж у супермаркетах. Постачальниця — ексдепутатка

Вознесенський заклад дошкільної освіти «Світлячок» уклав угоду на постачання курячого філе та свинячої лопатки з компанією колишньої депутатки Вознесенської міськради Тетяни Балабушко. Ціни в угоді значно завищені.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Дитсадок планує закупити 150 кг свинячої лопатки та 500 кг курячого філе. Договір передбачає постачання продукції до 30 червня 2024 року. Забезпечувати дитячий садок м’ясом буде ПП «Менада». Загальна вартість продукції складає майже 119 тис. бюджетних грн. Відкриті торги заклад не проводив. 

У договорі вказано, що дитсадок закупить у ПП «Менада» свинячу лопатку за ціною 198 грн за кг, а також куряче філе по майже 178 грн за кіло.

При цьому вартість свинячої лопатки, яку можна знайти  в супермаркеті – 164 грн, тобто дешевше на 34 грн. І це не враховуючи, що в супермаркеті ціна роздрібна, а не оптова.

А ціна курячого філе за кіло по акції – 163 грн. А якщо купувати курятину у брикетах, як указано в договорі, ціна взагалі складає 125 грн за кг.

ПП «Менада» зареєстровано у 1995 році. Примітно, що більшість КВЕДів компанії пов’язані із будівництвом. Однак миколаївським бюджетникам ПП «Менада» багато років поспіль постачає продукти харчування. Наразі підприємство уклало угод на загальну суму 111,7 млн бюджетних грн. Також очікує підписання ще низки договорів на майже три млн. Більшість угод з компанією уклали по неконкурентній процедурі.

Засновницею ПП «Менада» значиться Тетяна Балабушка. Її двічі обирали депутаткою Вознесенської міської ради – у 2010-му від «Партії регіонів», а у 2015-му від «Відродження».

Наразі Тетяна Балабушко проходить обвинуваченою у кримінальній справі про підроблення документів. За матеріалами справи, під час участі в торгах за публічні кошти Балабушко надала фальсифіковану довідку про несудимість. Тетяна Балабушко визнала себе винною й уклала угоду зі слідством. Однак у грудні 2023 року вирішила подавати апеляційну скаргу. Суд їй відмовив.

Але вказані обставини жодним чином не вплинули на можливості компанії Балабушко й надалі продовжувати отримувати бюджетні підряди. 

Читайте також: Курага по 500 гривень: У Кропивницькому управління освіти купує сухофрукти з націнкою і «тендерними заточками»

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір