Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Херсоні досі діє політична партія імені засудженого за державну зраду

В Херсоні щонайменше два Ігоря Семенчевих — батько і син, тезки. Обидва вони співпрацюють із росіянами: щодо сина ще тривають суди, а батько нещодавно отримав заочний вирок про державну зраду, про це повідомляв «Антикорупційний вимір». 

І батька, і сина обрали депутатами Херсонської міської ради у 2020 році від ПП «Блок Володимира Сальдо». Сальдо, нагадаємо, також державний зрадник — він 15 років заочно отримав дещо раніше. Його іменна партія, від якої обрались і Семенчеви, вже заборонена в Україні. Проте продовжує існувати інша політична партія: «Блок Ігоря Семенчева». І історія у цієї партії доволі цікава.

Партію створили ще 30 липня 2015 року році, але вона мала назву «Люстрація. Право. Самоврядність». Втім, вже за три тижні змінила назву на «Блок Володимира Миколаєнко». Володимир Миколаєнко — це Херсонський міський голова з 2014 до 2020 рр. На початку окупації росіянами Херсона він подався до херсонської тероборони. Росіяни викрали його у квітні 2022 року і він досі перебуває в полоні. В цей час обидва Семенчеви вже співпрацювали з росіянами.

У 2020 році – напередодні місцевих виборів – партія «Блок Володимира Миколаєнко» змінив назву на «Блок Ігоря Семенчева». Втім, на виборах активність цього блоку не була помічена.

Засновники і підписанти партії теж змінились у 2020 році. На зміну Юрію Серебрякову приходить Дмитро Іржанський. В публічному полі про нього відомо доволі мало. Проте його легко знайти, наприклад, серед засновників обслуговуючого кооперативу «ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ЖК КОМФОРТ ХЕРСОН»

Цей житлово-будівельний кооператив фігурував у низці скандалів у Херсоні. І останній із них відбувся за кілька днів до початку окупації: 9 лютого 2022 року Херсонська обласна прокуратура оприлюднила реліз, в якому повідомила, що в судовому порядку вимагає визнати недійсним рішення сесії однієї з селищних рад, договору оренди землі вартістю понад 10 млн грн та припинити право користування ділянкою орендарем. Йшлось саме про цей кооператив. 

Установлено, що у 2020 році підприємство отримало в оренду земельну ділянку площею 4 га розташовану в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро, поза обов’язковою процедурою проведення земельних торгів, під приводом нібито знаходження на цій ділянці нерухомого майна. Проте прокурором було з’ясовано, що будь-яких підстав для передачі вказаної землі в оренду у такий спосіб не було. На той час головою Антонівської селищної ради був Ігор Семенчев-молодший, який у тому ж 2020 році став депутатом Херсонської міської ради. Ділянка ж мала відношення до житлового комплексу «Club City», який зводили у Херсоні. Цей житловий комплекс активно рекламував Олег Потоцький — він же очільник зазначеного вище обслуговуючого кооперативу. 

Іще однією підписанткою в партії є Діана Копилова. Про неї також небагато можна знайти в інформаційному просторі, але точно відомо, що вона є помічницею-консультанткою депутатки Херсонської міської ради від ПП «Блок Володимира Сальдо» Ольги Виноградової. Виноградова, втім склала депутатські повноваження у 2023 році.

Партія «Блок Ігоря Семенчева», попри те, що одного з Семенчевих вже засудили за держзраду, а іншого ще судять, чинна і ніхто її наразі не забороняв. 

Читайте також: Судитимуть багаторічну очільницю ліфтової компанії в Херсоні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір