Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині уклали угоду на закупівлю паливних брикетів за завищеною ціною

Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області уклали угоду на постачання 81 тонни паливних брикетів Nestro. Сума угоди складає майже 700 тис. бюджетних грн. Ціни на паливо завищені.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

17 січня миколаївські чиновники оголосили відкриті торги на закупівлю паливних брикетів. На торги подались аж 10 підприємств. Однак найдешевшу пропозицію розпорядники бюджетних коштів відхилили. 

В результаті угоду уклали з ФОП Крючкова О.Ю., яка до 8 лютого 2024 року має поставити продукцію. За умовами договору, брикети Nestro обійдуться платникам податків у 8630 грн за тонну. Водночас на ринку продавці пропонують брикети з деревини за 6,5 тис. грн, за умови замовлення від 22 тонн. Нагадаємо, веселинівське управління планує придбати 81 тонну палива.

Таким чином, переплата за рахунок бюджетних коштів складає понад дві тис грн на тонні. Або ж понад 170 тис. бюджетних гривень на загальній вартості закупки.

Ольга Крючкова зареєструвалася як ФОП у 2001 році у Дніпропетровській області. Підприємиця регулярно укладає угоди з бюджетними розпорядниками. Наразі Ольга Крючкова підписала договорів на загальну суму понад 10 млн грн.

Влітку видання «Наші гроші» вже писало про те, що ФОП Крючкова О.Ю. постачала паливо за завищеними цінами. Тоді в підприємиці замовляли брикети в Запорізьку область.

Цікаво, що в одній квартирі з постачальницею, Ольгою Крючковою, живе інший приватний підприємець — Артур Крючков. Він теж, поміж іншого, займається постачанням палива. І уклав з розпорядниками бюджетних коштів угод на понад 28 мільйонів гривень. Ще на 6 мільйонів угод очікують підписання договорів. 

Раніше Артур Крючков, за даними аналітичної платформи YouControl, був власником і керівником компанії «Інвест Альянс».  

Фірма фігурує в кримінальному провадженні за корупційною статтею (ч. 5 ст. 191). Згідно з матеріалами судової ухвали, за часів керівництва пана Крючкова, ПП «Інвест Альянс» поставило на замовлення відділу освіти, молоді та спорту Вільшанської РДА кам`яне вугілля значно нижчої якості, ніж передбачено договором. 

У 2019 році суд задовольнив клопотання слідчих про тимчасовий доступ до речей і документів. Однак, це єдиний опублікований у судовому реєстрі документ, пов’язаний зі справою, тому чим закінчилося розслідування не відомо.  

Читайте також: Головна бухгалтерка школи у Вознесенську нарахувала колегам завищені зарплатні, а надлишок привласнила, — прокуратура

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір