Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт дороги в очаківському ліцеї виконає «улюбленець» чиновників

Управління освіти та гуманітарних питань Очаківської міської ради на Миколаївщині без проведення відкритих торгів замовило поточний ремонт дорожнього покриття на території місцевого ліцею. Виконав роботи «фаворит» бюджетних торгів, 29-річний підприємець зареєстрований менш ніж два роки тому.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупок Prozorro.

Варто зазначити, що ремонт дороги в очаківському ліцеї начебто мали б завершити до кінця минулого року. Вочевидь, наразі лише опублікували підписану угоду.

Вартість робіт складає 4,9 млн бюджетних грн. Підряд віддали ФОПу Чоканарю А.І. Підприємця зареєстрували у 2022 році в Миколаївській області, а вже з 2023 року Андрій Чоканарь почав укладати договори за бюджетні кошти. Наразі загальна сума укладених угод складає 7,3 млн бюджетних грн.

Всі підряди ФОП Чоканарь отримав без конкурсу, на порталі Прозорро опубліковані лише договори з ним, без даних про досвід, працівників та матеріально технічну базу. 

 Але підряди він отримує не тільки як ФОП. Андрій Чоконарь значиться також засновником ТОВ «Ар-Ніко-Буд», яке також активно співпрацює з миколаївськими чиновниками, підписуючи договори за кошт платників податків.

Так, компанія, зареєстрована менш як рік тому, вже підписала угод на загальну суму 38,6 млн бюджетних грн. Директором ТОВ «Ар-Ніко-Буд» значиться Роберт Арутюнян, який може бути дотичним до низки інших компаній. 

Зокрема декілька років тому людина з таким же ПІБ працювала в миколаївській будівельній компанії «Миколаївбудмонтаж», яка пов’язана із «Південною Аграрно-експортною компанією». Її контролює миколаївській обласний депутат від партії «Наш край» Юрій Кормишкін. Примітно, що «Миколаївбудмонтаж» також отримувала бюджетні підряди, уклавши договори на загальну суму майже 38 млн грн.    

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір