Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Збитки на 17 мільйонів: На Кіровоградщині отримав підозру землевпорядник, який дозволив передати у приватну власність заповідні землі

Землевпоряднику одного із ТОВ на Кіровоградщині повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди. Слідство встановило, що він навмисне підробив документи таким чином, щоб земельну ділянку природно-заповідного фонду можна було приватизувати.

За повідомленням Кіровоградської обласної прокуратури, інженер-землевпорядник склав проєкти землеустрою для двох земельних ділянок. Йдеться про 4 гектари на території природно-заповідного фонду «Кошаро-Олександрівський». Попри те, що земельні ділянки розташовувались на території заповідника, інженер спеціально не написав обмеження для їх використання. 

Надалі це дало змогу відчужити ці ділянки та передати їх у приватну власність. Через такі дії землевпорядника територіальна громада позбавилась права власності на ділянки природно-заповідного фонду. Експертиза встановила, що це принесло збитки державі на 17,4 мільйона гривень.

Читайте також: В Одесі судять інженера і директора фірми за розкрадання грошей на ремонті освітлення

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір