Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Юракадемія в Одесі збирається придбати кухонне обладнання — ціна завищена на мільйон

Дві фірми поскаржились на вимоги тендеру, який оголосила «Одеська юридична академія». Для навчального закладу мають закупити кухонне обладнання, на яке, крім всього іншого, завищили ціну на мільйон гривень. 

Як повідомляють журналісти видання «Наші гроші»  Національний університет «Одеська юридична академія», «президентом» якої є Сергій Ківалов, оголосив тендер на придбання кухонного обладнання на суму 4,74 мільйона гривень. За цю суму планують придбати чотири пароконвектомати і дві індукційні плити. Журналісти ж вияснили, що це обладнання можна придбати на мільйон дешевше, адже його ринкова ціна складає 3,81 мільйона гривень. 

Фото: Наші гроші

Крім цього, до тендера виникли й інші запитання. Зокрема замовник зазначив, що обладнання необхідне для годування «соціально вразливої частини населення – студентів». Тому для університету дуже важливо, аби постачальник мав сервісний центр в Одесі або орендував його для того, аби в разі поломки обладнання змогли швидко зремонтувати.

ТОВ «Торговий дім «С-Проф» має офіси, сервісні центри і склади у Львові та Києві. Його працівники можуть приїздити для проведення сервісного обслуговування в Одесі. Але це суперечило вимогам тендерної документації, згідно з якими постачальник обладнання зобов’язаний мати сервісний центр саме в Одесі. Через ці вимоги «Торговий дім «С-Проф» поскаржився до Антимонопольного комітету. 

Окрім наявності самого сервісного центру в Одесі, учасник, згідно з вимогами, має надати гарантійний лист про гарантійний ремонт з адресою і телефонами сервісного центру в Одесі. За заявою скаржника, це обмежує список учасників тендеру.

До АМКУ поскаржилось і ТОВ «Житомирська торгова компанія». Скаржник зазначив, що під затребувані технічні вимоги замовника підходить лише одна торгова марка. «Житомирська торгова компанія» просить Антимонопольний комітет вплинути на університет, аби там довели, що хоча б дві торгові марки можуть відповідати технічним вимогам для необхідного кухонного обладнання. 

ТОВ «Житомирська торгова компанія хотіла б запропонувати обладнання ТМ Jicguan (ймовірно, китайська «Guangzhou Jieguan Kitchen Equipment Manufacturing Co., Ltd.»), але не може через низку вимог. 

Зокрема в тендері заявлено, що пароконвектомати мають бути певного розміру 

і мати пам’ять не менше 1200 програм приготування, які налічують не менше 12 кроків. Пароконвектомати, запропоновані ТОВ, мають 100 програм, які налічують не менше 5 кроків. 

Також житомирська фірма просить скасувати вимогу, яка передбачає наявність у пароконвектоматів вбудованого лічильника електроенергії, інтерфейсу Wi-Fi та EthernetЮ парогенератора з автоматичним видаленням накипу, експорту даних HACCP за 40 днів, систем «Icookingsuite», «iProductionManager», «IdentsinyControl» і «Icaresystem». 

Щодо вибору індукційних плит, ТОВ теж не влаштовують вимоги щодо габаритів, наявності датчика присутності посуду на конфорці, примусового охолодження електронних компонентів, системи самодіагностики помилок у роботі тощо.

Комісія АМКУ прийняла до розгляду всі скарги. 

Читайте також: Поліція розслідує розкрадання на ремонтах укриттів в Одеській юридичній академії

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір