Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Судитимуть за державну зраду ексдиректора музею історії Нової Каховки

Колишньому директору музею історії Нової Каховки Віктору Васильєву повідомили про підозру у державній зраді ще у грудні 2023 року, наразі справу передали до суду, повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру. До суду скерували обвинувальний акт стосовно Васильєва за фактом колабораціонізму та виправдовування збройної агресії рф (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

Правоохоронці повідомили, що Васильєв пішов на співпрацю з росіянами на території тимчасово захопленого Каховського району. Він вів антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресорки та називав себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации».

У коментарях для російських медіа Васильєв виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф — йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що наприкінці 2022 року підозру у вчиненні державної зради оголосили і директорці Херсонського обласного краєзнавчого музею Тетяні Братченко, яка сприяла розкраданню херсонського музею та брала участь у пропагандистських заходах росіян під час окупації і після втечі на лівий берег Дніпра на Херсонщині. Наразі триває суд, а сама Братченко – у розшуку.

Читайте також: Судитимуть багаторічну очільницю ліфтової компанії в Херсоні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір