Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабар за приміщення для реабілітації: підозру отримав посадовець Одеської міськради

Заступника директора департаменту Одеської міської ради затримали на хабарі. Правоохоронці встановили, що гроші посадовець вимагав за передачу в оренду комунального приміщення. 

За інформацією Одеської обласної прокуратури, громадська організація хотіла орендувати комунальне приміщення. Його мали використати для проведення реабілітації людей з інвалідністю, у тому числі і військовослужбовців.

Заступник директора департаменту Одеської міської ради підвальне приміщення площею в 58,8 квадрата в центрі міста не хотів віддавати задарма, як встановили правоохоронці. За те, щоб без проблем укласти договір оренди, посадовець вимагав у представників громадськості 1000 доларів. 

Під час одержання частини хабаря 500 доларів суми його затримали. Зараз йому готують запобіжний захід. Чиновника мають відсторонити від посади.

Зазначається, що під час проведення обшуку в службовому кабінеті посадовця поліцейські вилучили ще 13 500 доларів та 19 000 гривень. У разі доведення вини, чиновнику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: Хабар за збереження посади й розкрадання бюджету: в Одесі затримали директора КП

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір