Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Декларації нардепів і хабарницькі викриття

«Антикорупційний вимір» підбиває підсумки матеріалів, які публікувалися протягом 5-10 лютого. Цього тижня ми аналізували декларації нардепів та відстежували корупційні кейси.

Що в деклараціях нардепів? З відновленням публічного декларування громадськість може перевірити, що декларували народні обранці під час першого року життя країни в умовах воєнного стану. Більшість нардепів, обраних від Кіровоградщини публічно жили скромно. Великих надбань нерухомості чи поповнення автопарків у деклараціях не зазначено. «Виділився» лише Богдан Торохтій, який вже став «зіркою» сюжетів розслідувачів. Він із дружиною не гребував під час повномасштабного вторгнення РФ оновлювати автопарк люксовими машинами.  

Чиновники не впустили аудиторів в укриття. На Кіровоградщині представників Держаудитслужби не пустили до укриття ліцею, яке мали відремонтувати за 4 мільйони гривень. Перевірити виконання підрядних робіт їм не дали чиновники Департаменту капітального будівництва Кіровоградської ОДА. Ремонт укриття в ліцеї Вільшанської селищної ради, що на Кіровоградщині, обійшовся державі у понад 4 мільйони гривень. Та перевірити, чи якісно підрядник виконав ремонтні роботи, і чи ремонт виконувався взагалі, аудиторам не вдалось.

Судитимуть ексчиновника ОДА. Ексзаступника начальника одного з управлінь підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків бюджету на 1,2 мільйона гривень. Слідство вважає, що експосадовець підписав акти виконаних на об’єкті робіт на користь підрядника, адже знав, що той вніс до звітних документів зайві роботи. Це призвело до того, що підрядник незаконно отримав з бюджету 1,2 мільйона гривень. Посадовцю повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем. Його справу розгляне суд.

Викриття працівника Судової охорони. На Кіровоградщині під час одержання хабаря затримали посадовця місцевої Служби судової охорони. Слідство каже, що затриманий вимагав 2 тисячі доларів за працевлаштування до лав судової охорони. Мовляв, місцевий чоловік хотів працевлаштуватись до суду, аби таким чином уникнути мобілізації.

Судитимуть реєстраторку міської ради. Справу державної реєстраторки Олександрійської міської ради, що на Кіровоградщині, передали до суду. Її підозрюють у тому, що вона діяла в інтересах приватного підприємства і передала йому в користування 304 гектар державної землі. Як каже слідство, її дії завдали збитки державі на 52 мільйони гривень – в таку суму оцінили земельні ділянки.

Посадовець ДСНС постане перед судом за хабарництво. До суду направили справу начальника караулу ДСНС у Кіровоградській області. Слідство вважає, що за хабар у 2200 доларів він намагався працевлаштувати знайомого на роботу до одного з підрозділів пожежної частини. За повідомленням Кіровоградської обласної прокуратури, начальник караулу запропонував місцевому мешканцю за 2200 доларів вплинути на керівництво і домовитись про працевлаштування чоловіка до частини ДСНС. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір