Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабар за громадянство для пʼятьох дітей: працівник міграційної служби з Овідіополя відправився до СІЗО

Слідчий суддя Київського районного суду міста Одеси відсторонив від посади та відправив до слідчого ізолятора Анатолія Сивоконя – співробітника Овідіопольського відділу Державної міграційної служби в Одеській області. Його було затримано на одержанні хабаря від жінки, якій потрібно було підтвердити громадянства для її пʼятьох дітей.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду. В ухвалі ім’я підозрюваного приховане, однак його можна знайти у переліку справ, призначених до розгляду. 

Під час консультації провідний спеціаліст Овідіопольського відділу ДМСУ повідомив жінці, що безкоштовно отримати довідки про підтвердження громадянства України неможливо. Чоловік зауважив, що жінка повинна надати йому по 300 доларів за кожну дитину, тобто сумарно Сивоконь хотів отримати 1500 доларів. Однак посадовець зазначив, що дану суму може бути змінено.

Згодом, після отримання всіх необхідних документів, працівник міграційної служби повідомив багатодітній матері, що розгляд однієї заяви коштуватиме 500 доларів. Подорожчання він обґрунтував тим, що 300 доларів йому треба передати керівництву в Одесі, ще 100 доларів отримує його безпосередня начальниця, а ще 100 – заробить він особисто. Ще за тиждень вартість документа на одну дитину складала вже 600 доларів. Також чиновник заявив, що не почне працювати без авансу у 200 доларів, які жінка перерахувала йому на особисту картку.

Після оформлення документів Сивоконь повідомив, що відвезе їх на узгодження в Одесу, але йому треба отримати залишок суми у 2800 доларів. Загальна сума хабаря склала 114 081 гривню. Після отримання другого траншу чиновника затримали.

На суді прокурор просив відправити посадовця під варту із альтернативою застави у розмірі в понад 1 мільйон гривень. Однак суддя постановив частково задовольнити вимоги прокурора та слідчих, відправивши підозрюваного під варту з можливістю виходу під заставу в 242 240 гривень та відсторонивши його від посади на час слідства.

Читайте також: На Одещині депутата райради підозрюють в отриманні 20 тисяч доларів хабаря

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір