Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозру у вчиненні держзради отримала колишня соцпрацівниця з Херсона

За матеріалами СБУ підозру отримала херсонка, яка за даними правоохоронців змушувала пільговиків одержувати паспорти Росії під час окупації Херсона.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на СБУ.

У відомстві повідомили, що йдеться про Світлану Ястремську, яка під час окупації Херсона очолила так зване «управління праці та соцполітики».

За даними слідства, у липні 2022 року російські загарбники запропонували їй увійти до місцевої окупаційної адміністрації рф, на що вона одразу погодилась. 

На «посаді» Ястремська виконувала завдання кремля щодо нарахування соціальної допомоги виключно в російських рублях. Також вона за даними правоохоронців змушувала людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших представників пільгових категорій населення оформлювати громадянство країни-агресора і навіть погрожувала їм скасуванням будь-яких соціальних виплат у разі відмови.

До того, як перейти на бік ворога, жінка працювала керівницею відділу управління соцзахисту в Дніпровському районі Херсона, тому мала доступ до персональних даних пільговиків.

На підставі зібраних доказів Ястремській повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Після деокупації міста Ястремська втекла на тимчасово окуповані території України, наразі тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим спільно з ГУ НП в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Відповідно до останньої декларації, яку подавала Ястремська як начальниця відділу допомог, соціальних гарантій та компенсацій управління праці та соціального захисту населення Дніпровської райради у Херсоні, станом на початок 2022 року вона володіла приватним будинком та земельною ділянкою в Херсоні, також мала недобудовану прибудову до будинку. 

У 2021 році Ястремська отримала 299 685 грн заробітної плати (приблизно 24 973,75 грн на місяць), пенсії 25 283 грн, іще 673 грн у неї було виплати від банку. 

Чоловік Едуард Ястремський заробив у 2021 році 81 465 грн пенсії, щорічну грошову допомогу 1 491 грн, монетизованої пільги 12 606 грн та ще 1 197 грн виплат від банків. Також у подружжя був кредит під заставу будинку, оформлений на Ястремську, у сумі 293 260 грн, який вони оформили у 2021 році і встигли сплатити 53 760 грн. В разі доведення злочинів подружжю загрожує конфіскація майна. 

Читайте також: Депутат-фермер з Генічеського району отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір