Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутат-фермер з Генічеського району отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Юрій Бочко, депутат Генічеської районної ради від ОПЗЖ, отримав від українського суду заочно 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на портал судової влади України.

Юрій Бочко був засновником первинного козацького товариства «Свято-Володимирський курінь» у Херсонській області, очолював ГО «Координаційний центр громадської безпеки України». Також Бочко очолював фермерське господарство «Свято-Володимирівська Січ».

У 2020 році Бочка обрали до Генічеської районної ради від партії «ОПЗЖ». На той час він був приватним підприємцем. Вже у 2022 році Юрій Бочко перейшов на бік ворога та обійняв посаду так званого «голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Він неодноразово брав участь у пропагандистських заходах на підтримку дій окупаційної влади. 

У 2023 році СБУ оголосила підозру Юрію Бочку в колабораційній діяльності. Того ж року його справу скерували до суду. Слідство встановило, що Бочко погодився добровільно співпрацювати з рф.

24 січня 2024 року Київський районний суд в Одесі ухвалив:

  • Юрія Бочка визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 5 ст.111-1КК України: Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території.
  • Призначити Бочку покарання у вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили  залишити без змін. Щоправда, Бочко перебуває на тимчасово окупованій території – у Генічеському районі Херсонщини. Відтак, початок строку відбування покарання обраховуватимуть з моменту з моменту фактичного затримання Юрія Бочка в порядку виконання вироку.

Вирок ще можуть оскаржити протягом 30 днів. 

Колаборантами, окрім Юрія Бочка, стали його дружина, син та невістка – причому майже всі вони призначені окупантами на керівні «посади». Юрій Бочко живе в селі Чумацький Шлях (колишня назва – Володимиро-Іллінка) Новотроїцької громади. Власне, тому він і «очолив» окупаційну громаду. 

Дружина колаборанта, Бочко Лариса Василівна, на початку повномасштабного вторгнення росії та призначення чоловіка гауляйтером була його секретаркою. Пізніше добровільно та з власної ініціативи обійняла посаду «начальника управління служби зайнятості Новотроїцького району».

Син та невістка колаборантів – Бочко Григорій Юрійович та (Тарнавська) Бочко Анна Леонідівна – теж пішли на співпрацю з окупантами. Григорій добровільно та з власної ініціативи обійняв «посаду» голови села Чумацький Шлях. Його дружина Анна стала секретарем у сільській раді.

Читайте також: Херсонський суддя, відправлений у відрядження, зник

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір