Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі відправили під варту дільничного офіцера: брав хабарі з  парковок та торгівлі ялинками

Слідча суддя Київського районного суду міста Одеси ухвалила рішення про відсторонення та взяття під варту дільничний офіцер поліції. Його було викрито на систематичному хабарництві, а точніше вимаганні та отриманні грошей від адміністратора паркувальних майданчиків та з торгівлі ялинками.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвали слідчої судді Юлії Федулеєвої.

За даними слідчих, старший дільничний офіцер Одеської поліції неодноразово брав хабарі з підприємців в Київському районі.

В одному з випадків, який вдалося зафіксувати ДБР, дільничний вимагав гроші з адміністратора паркувальних майданчиків ТОВ «ВГК», що належить одеситу Володимиру Самсуєву. Почалося це, за даними судової ухвали, в липні 2023 року. Адміністратору зателефонували паркувальники та повідомили, що співробітники поліції збираються притягнути їх до адміністративної відповідальності за фактом незаконної діяльності з паркування. Після цього вони передали слухавку працівнику поліції, який повідомив керівнику про необхідність особистої зустрічі.

Наступного дня чоловік зустрівся з дільничним навпроти будівлі відділення поліції № 4 на Люстдорфській дорозі, 170 А. У ході розмови правоохоронець вказав про необхідність надання йому щомісячної плати в розмірі 8000 гривень за безперешкодну роботу парковок на вулицях Академіка Глушка та Академіка Корольова в Одесі. У разі відмови погрожував проблемами, а саме накладенням адміністративних стягнень на нього та паркувальників та неможливості подальшої роботи.

На початку грудня 2023 року той самий підприємець вирішив розпочати торгівлю ялинками на території Київського району. Оскільки він вже розумів, що торгівля з місць потребує отримання дозволу працівників поліції, він зустрівся з дільничним, для вирішення питання щодо безперешкодної торгівлі ялинками. За безперешкодну торгівлю ялинками у невстановлених для цього місцях дільничний захотів отримати 15 000 гривень.

3 січня 2024 поліцейський отримав хабар в розмірі 23 000 гривень, вважають слідчі. Гроші передавалися на території паркувального майданчика супермаркету «Сільпо» на Генерала Петрова, 51. Це була «данина» за торгівлю ялинками та роботу парковок в грудні. 

29 січня правоохоронець знову приїхав на парковку супермаркету, де зустрівся з представником ТОВ «ВГК» і отримав від нього 16 000 гривень. Одразу після цього він був затриманий правоохоронцями, а наступного дня йому повідомили про підозру в повторному одержанні неправомірної вигоди за невчинення дій в інтересах того, хто надає хабар.

Згодом суд ухвалив відсторонити підозрюваного від посади дільничного та відправив його під варту в Одеський слідчий ізолятор на час слідства. Однак суддя вирішила надати підозрюваному можливість вийти під заставу в 102 952 гривні.

Читайте також: В Одесі взято під варту інспектора з Укртрансбезпеки

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір