Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі взято під варту інспектора з Укртрансбезпеки

Слідчий суддя Київський районний суд Одеси ухвалив рішення про взяття під варту старшого державного інспектора Відділу державного нагляду (контролю) у Одеській області Державної служби України з безпеки на транспорті. Його підозрюють в повторному отриманні хабаря.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», посилаючись на судову ухвалу.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв про відсторонення від посади інспектора Державної служби з безпеки на транспорті. Тепер Територіальне управління Державного бюро розслідувань звернулося до суду з проханням взяти інспектора під варту.

З матеріалів справи відомо, що інспектора Укртрансбезпеки затримали через одержання хабаря від директора ТОВ «Українська транспортна компанія ЛЗС». Він мотивував необхідність надати йому гроші тим, що автівка компанії перевозила понаднормову вагу зерна. В разі відмови погрожував, що автомобілі цієї фірми взагалі не зможуть здійснювати вантажні перевезення, або будуть оштрафовані.

22 грудня біля ТЦ «Меркурій» на вулиці Семена Палія в Одесі, інспектор зустрівся з директором фірми «Українська транспортна компанія ЛЗС» та отримав хабар в розмірі 15 000 гривень за пропуск перевантажених 15 вантажівок. За кілька днів вони зустрілися на заправці в передмісті, де інспектор взяв ще 7 000 гривень. В січні йому вже повідомили про підозру та відсторонили від займаної посади.

Наразі підозрюваного взято під варту з альтернативою виходу під заставу в сумі 242 240 гривень. Також слідчі ДБР отримали доступ до речей і документів для розслідування справи. 

Читайте також: Стало відомо з ким разом виводив землю на узбережжі затриманий голова ОТГ на Одещині

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір