Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддю з Одещини, підозрюваного у корупції, відсторонили від посади

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення професійної діяльності суддю Болградського районного суду, що на Одещині. Йому загрожує притягнення до кримінальної відповідальності за хабарництво. 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 9 лютого 2024 року суддя отримав підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря. Вища рада правосуддя повідомляє, що йдеться про суддю Болградського районного суду Одеської області Висоцького Сергія Олександровича. Від здійснення правосуддя його відсторонили до 9 квітня цього року. 

Слідство вважає, що суддя вмовив чоловіка, проти якого було відкрито кримінальне провадження, надати хабаря у розмірі 4 тисячі доларів. Ці кошти він мав передати своїм колегам, іншим суддям, котрі б закрили провадження чи призначили мінімальне покарання. В іншому випадку, як запевняв підозрюваний, чоловік отримає найжорсткіше можливе покарання в цьому адміністративному провадженні. 

Та кошти передавати колегам він не збирався, тому отримавши 4 тисячі доларів неправомірної вигоди, залишив гроші собі, вважають правоохоронці. Наразі у справі триває слідство.

Читайте також: Суддя з Херсонщини, яка «здійснює правосуддя» на окупованих територіях досі не звільнена з Генічеського райсуду

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір