Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддя з Херсонщини, яка «здійснює правосуддя» на окупованих територіях досі не звільнена з Генічеського райсуду

Не пройшла оцінювання суддя Генічеського суду Херсонської області Наталія Шарко. Після окупації Херсонщини суддя Шарко залишилися «здійснювати правосуддя» у Генічеську. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на «Центр протидії корупції».

Шарко не лише перейшла на бік окупантів, але й винесла ганебне рішення про утримання під вартою викраденого громадянина України Ленура Халілова.

Шарко можна було звільнити набагато раніше, повідомляють у «Центрі протидії корупції». Коли стало відомо, що суддя перейшла на бік окупантів, Автомайдан звернувся з цього приводу до СБУ. Втім, там зазначили, що їм невідомо, де знаходиться Шарко.

У лютому 2022 року Шарко вибивала через суд доплати до зарплати, зокрема за доступ до держтаємниці, а вже за кілька місяців зрадила присязі і перейшла на бік окупантів, додали антикорупціонери.

Цього тижня суддя втретє не зʼявилася на співбесіду, тому ВККС лише зараз рекомендувала звільнити Шарко. Остаточне рішення про звільнення колаборантки ухвалюватиме Вища рада правосуддя. 

«Антикорупційний вимір» повідомляв раніше про те, що Наталія Шарко не лише співпрацює з окупантами, а й отримує заробітну плату з усіма надбавками.

Згідно з останніми деклараціями, які подавала Наталія Шарко, за 2020-й рік вона на посаді судді Генічеського райсуду заробила 951 935 гривень. За 2021-й вона декларацію не подавала, але повідомлення про суттєві зміни подала: у липні 2021-го року її зарплата склала 179 250 грн на місяць.

За інформацією Кримської правозахисної групи, суддя вже незаконного «Генічеського райсуду», саме Наталія Шарко винесла рішення про тримання під вартою українця Ленура Халілова з села Рикове Генічеського району. Чоловіка тримають під вартою у СІЗО у селі Чонгар Херсонської області. Йому інкримінують ст. 208 ч.2 УК рф – участь у незаконному збройному формуванні.

Читайте також: Депутат-фермер з Генічеського району отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Співпраця з агресоромБільше публікацій Співпраця з агресором »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір