Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За державну зраду і розтрату коштів заочно судять депутата з Білозерки на Херсонщині

Депутату Білозерської селищної ради, що на Херсонщині, Андрію Спіцину оголосили підозру про державну зраду у березні 2023 року. Водночас Спіцина, який пішов на співпрацю з росіянами під час окупації, судять також і за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

На співпрацю з росіянами пішла уся родина Спіциних, яку доволі добре знають в Білозерці. У серпні 2022 року Спіцин написав заяву на прийом на роботу в захоплену росіянами Білозерську центральну районну лікарню. При цьому, він ніколи раніше не працював у медзакладі. Але очолила окупаційну лікарню його родичка. 

На посаді в лікарні Спіцин організовував технічне функціонування лікарні, купував товарно-матеріальні цінності, займався інвентаризацією та передачею майна лікарні в розпорядження головної лікарки-родички. Також часто Спіцин їздив і до окупованого росіянами Криму, де від імені окупаційної адміністрації лікарні укладав угоди з підприємцями на купівлю товарно-матеріальних цінностей. Зарплата і розрахунки проводились в рублях. Все це можна побачити в тексті підозри Спіцину, який, до слова, депутатом став від партії «Наш край» — її очолював інший херсонський зрадник Віталій Булюк.

Дружина Спіцина Ірина стала заступницею білозерської окупаційної очільниці Ірини Козльонкової

Наразі в судах є дві справи щодо Андрія Спіцина: за обвинуваченням у державній зраді, а також за розтрату бюджетних коштів. Обидві справи відбуваються за відсутності Спіцина — після деокупації правого берега Херсонщини, зокрема Білозерки, вся родина виїхала на окуповане лівобережжя.

Читайте також: Новим послом України в Азербайджані призначили колишнього очільника Херсонської ОДА та Укроборонпрому: Що про нього відомо

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір