Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабарі за рекламу і схеми з призовниками: Посадовці Одеської міськради отримали підозри

Група посадовців Одеської міської ради отримала підозри за кількома статтями. Правоохоронці вважають, що чиновники брали хабарі за розміщення реклами без дозволів, а також організували схему уникнення мобілізації. 

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, до викритих схем причетні посадові особи комунального підприємства Одеської міської ради, а також чиновники з підрозділу, який займається питаннями розміщення реклами.

Одна зі схем полягала у тому, що службовці КП знаходили й фіксували випадки, коли заклади Одеси розміщували зовнішню рекламу без відповідних дозволів. Підприємці разом з документами про демонтаж рекламних конструкцій отримували реквізити банківських рахунків посадовців. 

Грошові перекази дозволяли чиновникам не помічати порушень щодо реклами, а підприємці таким чином уникали демонтажу й подальших проблем. Правоохоронці встановили, що за цією схемою службовці Одеської міськради отримували від 300 тисяч до 500 тисяч гривень хабарів.

Інша схема, до якої за версією слідства причетні ці ж посадовці, полягала у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб за кордон. За згаданими фактами поліцейські провели 15 обшуків. В результаті цього службовцю Одеської міської ради та двом посадовцям комунального підприємства повідомили про підозри. Їм інкримінують зловживання впливом та незаконне переправлення осіб через державний кордон. 

Наразі слідчі встановлюють людей, які були причетні до виготовлення фальшивих медичних документів, що давали можливість призовникам покидати країну.

Читайте також: Хабар за збереження посади й розкрадання бюджету: в Одесі затримали директора КП

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір