Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справи ексчиновниць Херсонської міської ради щодо розтрати коштів та державної зради передали до суду

Алісу Вербицьку та Світлану Медвєдкову чекають в Херсонському міському суді щодо двох справ: державна зрада, а також привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованої групою (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України). Державну зраду поки інкримінують лише Медвєдковій, а от у розтраті обвинувачують обидвох ексчиновниць. Також Вербицька є фігуранткою ще однієї справи, розгляд якої триває з 2021 року. 

Нагадаємо, чиновниці в окупованому Херсоні у 2022 році нарахували та виплатили собі зарплати із херсонського бюджету. Зокрема, «чистими» у вигляді зарплат отримали: 

  • Вербицька, як очільниця Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності Херсона,  616 тис. 135 гривень зарплатні, 
  • Медведкова, як її підлегла та очільниця фінансового відділу цього Департаменту, 565 тис. 659 гривень. 

В ДБР нарахували збитки, завданими таким нарахуванням, у розмірі щонайменше 1,4 мільйона гривень.

Світлана Медведкова також відкрито працювала на росіян, Аліса Вербицька гучних посад у росіян не отримувала, втім, вільно почувала себе в окупованому Херсоні, та за свідченнями правоохоронців, добровільно співпрацювала з росіянами, а восени 2022 року виїхала на лівий берег Дніпра на Херсонщині, куди тікали росіяни разом із колаборантами, та нині перебуває в окупованому Скадовську. 

З 20 вересня 2023 року Вербицьку оголосили у розшук, а ухвалою суду призначили тримання її під вартою, щойно її знайдуть українські правоохоронці. Наразі обидвох чиновниць чекає український суд. Втім, розгляд справи відбудеться навіть за відсутності фігуранток.

Читайте також: Латифундиста з Кіровоградщини, фірма якого фігурує у розслідуванні про земельні схеми, оголосили у розшук

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір