Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Латифундиста з Кіровоградщини, фірма якого фігурує у розслідуванні про земельні схеми, оголосили у розшук

Управління Служби Безпеки України у Кіровоградській області оголосило у розшук Сергія Тарасова, латифундиста з Кіровоградщини.

Про це йдеться у Реєстрі розшуку МВС, повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з даними, СБУ розшукує Тарасова з лютого 2023 року за підозрою у шахрайстві, привласненні майна, відмиванні коштів, незаконному поводженню зі зброєю (ст.190 ч.4 ст.191 ч.5 ст.209 ч.3 ст.263 ч.1 ККУ).

Разом із тим, запобіжний захід до нього не застосований.

Усім, кому відома інформація про місце перебування Тарасова можуть повідомити на номер 0522361306.

Як писав «Антикорупційний вимір», Сергій Тарасов – великий латифундист, власник агрохолдингу «I&U Group». Він спонсорував виборчу кампанію «Слуги народу» у Кіровоградській області, а його син Олег став нардепом від цієї політсили та входить до аграрного комітету Верховної ради. Сергій Тарасов у 2020 році став консулом Литви у Кропивницькому та Кіровоградській області.

Головне слідче управління Нацполіції України також розслідує кримінальне провадження, яке стосується Тарасова. Воно розпочате за фактами ймовірного шахрайства, привласнення майна, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, зловживання службовим становищем та незаконного поводження зі зброєю.

За версією слідства, протягом 2015-2021 років посадовці ГУ Держгеокадастру в Кіровоградській області за попередньою змовою з представниками групи компаній «I&U Group», а також пов`язаних з ним осіб, виводили землі с/г призначення з державної власності.

Як вважають слідчі, власник агрохолдингу залучив підпорядкованих йому працівників земельного відділу групи компаній «I&U Group» до підшукування осіб серед мешканців Житомирської, Рівненської, Волинської, Київської, Дніпропетровської та інших областей. Надалі на них здійснювали фіктивне оформлення земельних ділянок на території Кіровоградської області. Також підшукували паспортні дані таких осіб та без їхніх відома й участі видавались довіреності на оформлення землі.

Читайте також: Прокуратура VS Табалові: На Кіровоградщині правоохоронці взялися за багаторічного постачальника управління освіти

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір