Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фермеру з Херсонщини — екссоратнику Колихаєва оголосили підозру у державній зраді

Херсонські правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді директору торгового дому «Горностаївський райагрохім» Юрію Васильєву. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Офіс Генпрокурора

Слідчі встановили, що у липні 2022 року Васильєв добровільно передав майнові права ТОВ «ТД «Горностаївський райагрохім» та майно зазначеного товариства російській ТОВ «Аграріан» за 5 мільйонів гривень. При цьому, згідно з установчими та реєстраційними документами Васильєв мав право вчиняти правочинів від імені товариства на суму, що не перевищує 200 тисяч гривень з одним контрагентом за один день.

Новий власник ТОВ, громадянин України Альберт Резця, перереєстрував фірму у незаконних органах влади за російським законодавством й продовжив здійснювати господарську діяльність на окупованій території Херсонської області, дослідили журналісти Центру публічних розслідувань.

Відповідно до YouControl ТОВ «ТД «Горностаївський райагрохім» входить до групи «Продексим», одним з власників якої є полонений 28 червня 2022 року мер Херсона Ігор Колихаєв.Також Юрій Васільєв є депутатом Горностаївської селищної ради від партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити».

Підозри також оголошені 47-річному Сергію Плачкову та 68-річному Петру Ляшко.

Мешканець Каховки, голова ФГ «Юкос і К» Петро Ляшко, за версією слідства, увійшов до складу засновників незаконно зареєстрованих у російській юрисдикції ТОВ «ТД «Продексім», ТОВ «ТД «Горностаївський райагрохім» й СБК «Світанок» та «очолив» останні два з них. 

Мешканець Херсона Сергій Плачков добровільно передав майнові права очолюваного ним СБК Світанок у селі Костогризове російському ООО «Аграриан».

До складу засновників ФГ «Юкос і К» і СБК «Світанок» входить батько мера Колихаєва Віктор Колихаєв.

Усім трьом керівникам аграрних підприємств заочно повідомлено підозру в пособництві державі-агресору. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Також додамо, що Ігор Колихаєв досі перебуває в полоні росіян, а його майно на окупованій території Херсонщини росіяни «націоналізували» на початку квітня 2023 року. Росіяни тоді повідомили, що «націоналізували» майно Колихаєва «за антиросійську діяльність і співпрацю з Офісом Президента України». Власне, ні з ким іншим мер Херсона і не мав співпрацювати. Також окупанти розповідали, що керівництво своїми активами на лівому березі Дніпра на Херсонщині він через колишню дружину нібито доручив російському бізнесмену Альберту Резця. Однак, перевірити це неможливо, адже «управління» було доручене зі слів самих росіян. Закінчилось все приїздом Сальдо разом із російськими «правоохоронцями». Все це відбувалось за часів, коли Колихаєв вже майже рік перебував у полоні росіян.

Читайте також: Поплічника Сальдо і ексзаступника херсонських мерів судитимуть за державну зраду

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір