Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Продовження історії з крадіжкою землі, проблемні держпідприємства, ухилення від мобілізації

Протягом 4-8 березня «Антикорупційний вимір» писав про продовження історії зі схемою виведення сільгоспземель з держвласності та відстежував корупційні кейси, що пов’язані з закупівлями та судами. Пропонуємо стислий дайджест основних публікацій.

Виведення землі з держвласності. Печерський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу підприємиці з Кропивницького, підозрюваній у справі про ймовірне зловживання з виділенням десятків гектарів землі сільгосппризначення. Підприємицею підозрювану можна назвати з великою натяжкою — фактично на жінку записана низка фірм, які донедавна були у власності латифундиста Сергія Тарасова чи реєструвалися за адресою його холдингу. Це та сама особа, що судиться з місцевою владою, але продовжує отримувати від неї ласі шматки землі в центрі Кропивницького.

Судитимуть керівника ДП. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське» в Кіровоградській області. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем, що призвело до збитків в 1,5 млн грн для державного бюджету. Директор, за попередніми висновками досудового розслідування, вчиняв дії на користь одного з адвокатських об’єднань, оплачуючи юридичні послуги з коштів підприємства.

Засудили за розкрадання державного агропідприємства. Вищий антикорупційний суд виніс вирок у справі про розкрадання зерна державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб», що на Кіровоградщині. Вирок отримала власниця фірми «Вел-Авто-Транс» Наталія Лисенко. Зокрема жінці призначили 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади упродовж трьох років. Також в очільниці «Вел-Авто-Транс» конфіскували половину майна. Крім неї, колишньому директору приватної компанії «Канівавто» Сергію Молодику призначили 4 роки в’язниці, також з забороною обіймати посади на 2 роки і конфіскацією чверті майна. Та від ув’язнення його звільнили на три роки іспитового строку.

Розкрадання на ремонті укриття. Керівник приватного підприємства на Кіровоградщині отримав підозру у заволодінні бюджетними коштами. Слідчі вважають, що підприємець привласнив 640 тисяч гривень на ремонті укриття для ліцею у Гайвороні Кіровоградської області.

Заробіток на ухиленні від мобілізації. У справі посадовця Служби судової охорони у Кіровоградській області завершили слідство. Заступника командира взводу охорони судитимуть за отримання хабаря. За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, посадовець судової охорони вимагав хабар за працевлаштування до установи. Містянин хотів отримати роботу в суді, аби таким чином уникнути мобілізації. Але щоб потрапити до лав судової охорони й отримати бронь, кропивничанин мав заплатити посадовцеві 2 тисячі доларів. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір