Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ув’язнення і конфіскація майна: Винні у заволодінні зерном держпідприємства з Кіровоградщини отримали вироки

Вищий антикорупційний суд виніс вирок у справі про розкрадання зерна державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб», що на Кіровоградщині.

Про це повідомляє журналіст Олег Новіков. Вирок отримала власниця фірми «Вел-Авто-Транс» Наталія Лисенко. Зокрема жінці призначили 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади упродовж трьох років. Також в очільниці «Вел-Авто-Транс» конфіскували половину майна.

Крім неї, колишньому директору приватної компанії «Канівавто» Сергію Молодику призначили 4 роки в’язниці, також з забороною обіймати посади на 2 роки і конфіскацією чверті майна. Та від ув’язнення його звільнили на три роки іспитового строку. Сергій Молодик зараз служить у війську. Також з обох обвинувачених суд стягнув майнову шкоду у розмірі майже 750 тисяч гривень.

Прокуратура встановила, що Наталія Лисенко запропонувала директору «Червоного землероба» разом заволодіти урожаєм держпідприємства за 2015 рік. Внаслідок цього фірма «Вел-Авто-Транс», яку очолювала Лисенко, привласнила майже 244 тонни пшениці на 749 тисяч гривень, які належали  «Дослідному господарству «Червоний землероб».

Також обвинувачення довело, що жінка долучила до схеми Сергія Молодика, який на підприємстві «Канівавто» легалізував це зерно. 100% акцій підприємства Молодик придбав спеціально для цієї операції. 

Читайте також:Патрульного з Одеси підозрюють в поборах з перевізників зерна

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір