Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Пособник агресора: Ексочільник КП «Херсонміськсвітло» отримав підозру

Колишньому керівникові комунального підприємства «Херсонміськсвітло» Олександру Ткачу оголосили підозру. Ткач в окупованому Херсоні зареєстрував КП «Херсонміськсвітло» за російським законодавством і очолив окупаційну структуру. На посаді окупаційного керівника впроваджував російські стандарти, зокрема розраховувався в рублях із працівниками. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на сайт Офісу Генпрокурора.

Наприкінці окупації, орієнтовно наприкінці жовтня 2022 року, Ткач, за повідомленням правоохоронців, вивіз зокрема дві дороговартісні автовишки, які перебували на обліку підприємства, на окуповану територію Херсонщини. Вартість автовишок перевищує 2,3 мільйона гривень. Наразі Ткач ймовірно  перебуває на окупованій території Херсонщини. 

Олександра Ткача призначили директором КП «Херсонміськсвітло» за українським законодавством за два місяці до окупації — у грудні 2021 року. Він також очолював це підприємство ще у 2009 — 2014 роках: за каденції мера Володимира Сальдо та його  наступниці Зої Бережної. 

У 2010 — 2015 рр. Ткач був депутатом Херсонської міської ради від «Партії регіонів». Балотувався також від проросійського «Нашого краю» у 2015-му та від новоутворення херсонських ексрегіоналів «Херсонці» у 2020-му. До міської ради, втім депутатом не потрапив. 

Ткач також у 70-х роках був учасником бойових дій у складі радянської армії на території різних країн: В’єтнам, Саудівська Аравія, Ангола тощо. Оскільки ця інформація складає найбільшу частину його автобіографії, логічно припустити, що він цим пишається. 

У Херсоні початку 2000-х його часто можна було помітити на різних заходах разом із Сальдо – Ткач співав пісні на власні вірші. 

Читайте також: Поплічника Сальдо і ексзаступника херсонських мерів судитимуть за державну зраду

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Співпраця з агресоромБільше публікацій Співпраця з агресором »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір