Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївського прокурора притягли до дисциплінарної відповідальності за скаргою керівника

На прокурора Миколаївської окружної прокуратури наклали дисциплінарне стягнення. Станіслав Білецький  вчасно не передав до суду обвинувальний акт, через що закрили кримінальне провадження. За це йому на рік обмежили можливість кар’єрного росту.

Про це стало відомо з рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. У серпні 2023 року від керівника Миколаївської обласної прокуратури надійшла скарга щодо прокурора Станіслава Білецького. Він проводив досудове розслідування у корупційній справі, але передав до суду обвинувальний акт після закінчення встановлених строків.

Тому 29 червня 2023 року Центральний районний суд Миколаєва закрив провадження через закінчення строків досудового розслідування. Скаржник вважає, що через дії прокурора Станіслава Білецького фігуранти справи уникли відповідальності. 

Також автор скарги вказав на неналежне виконання службових обов’язків Білецького в іншому кримінальному провадженні, яке відкрили у листопаді 2022 року. Коли прокурор складав повідомлення про підозру, й надалі передавав обвинувальний акт до суду, він не оцінив достатність доказів, вважає скаржник. Через це 27 червня 2023 року Заводський районний суд Миколаєва виправдав обвинуваченого у цьому кримінальному правопорушенні, адже злочин не змогли довести.

Комісія задовольнила скаргу й призначила прокурора Станіславу Білецькому дисциплінарне стягнення. Протягом року він не зможе отримати підвищення ні в Окружній прокуратурі, де працює зараз, ні в інших органах прокуратури. 

Читайте також: Від 200 тисяч до двох мільйонів: Які виплати отримують прокурори в Миколаївській та Одеській областях

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір