Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Від 200 тисяч до двох мільйонів: Які виплати отримують прокурори в Миколаївській та Одеській областях

Журналісти з’ясували, що деякі прокурори з Миколаївської області за грудень 2023 року отримали виплати по 200 тисяч гривень, ймовірно, з нагоди Дня прокуратури. Також з декларацій стало відомо, що прокурор з Одеської області на початку 2022 року отримав виплату у 2 мільйони гривень. 

Як дізнались журналісти Nikcenter з Єдиного державного реєстра декларацій, в Миколаївській області найбільшу зарплатню за грудень 2023 отримав керівник обласної прокуратури Дмитро Казак. Його виплата становила 230 тисяч. Трохи менше отримав його перший заступник Денис Фальченко – 211 тисяч гривень. Ще одному заступнику головного прокурора Денису Ільченку заплатили менше всіх – 190 тисяч гривень. Ці кошти надійшли посадовцям одночасно 7 грудня, ймовірно як премії до Дня прокуратури. 

Не менш цікаві зарплати у місцевих прокурорів в Одеській області. Так, заступник військового прокурора Південного регіону України Віктор Товбійчук  14 січня 2022 року отримав більш як два мільйони гривень зарплати. 

Зазначимо, що у 2023 році Кабмін скоротив видатки на зарплати прокурорам. Якщо в  перший рік повномасштабного вторгнення середня зарплата прокурора складала 76 тисяч гривень, у 2023 році її розмір становив 68 тисяч гривень. Прокурори САП отримували щомісяця 145 тисяч гривень.

Читайте також: НАЗК відкрило реєстр декларацій: що з деклараціями нардепів від Херсонщини?

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір