Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАЗК знайшло розбіжностей на чверть мільйона доларів в декларації нардепа з Херсонщини, який прагне працювати в Конституційному суді

Народний депутат України від «Слуги народу» Павло Павліш, якого образи за 182-м виборчим округом (місто Херсон), претендує на посаду судді Конституційного суду. Однак, в його декларації НАЗК віднайшло 7,7 мільйона гривень розбіжностей, які пан Павліш пояснити не може.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на «Антикорупційний штаб». Павло Павліш, юрист за освітою, претендує на посаду судді Конституційного суду України. Відповідно він наразі, як і всі кандидати, проходить співбесіди  з Дорадчою групою експертів. Запис відео співбесіди Павліша поширили в соцмережі. 

На відео експерт з Дорадчої ради повідомляє Павлішу: «За нашою інформацією, відповідно до висновку НАЗК, за результатами повної перевірки вашої декларації, цитую, «активи, набуті кандидатом на посаду, перевищують доходи, одержані з законних джерел кандидатом на посаду на суму 7 772 979 гривень». Якщо перевести в долари, це приблизно 250 000 доларів».

На питання, чи було таке зауваження, Павло Павліш відповідає, що не знає про таке, хіба що вартість авто трошки завищив: «У мене в висновку про повну перевірку декларації було зазначено, що я там на 29 000 гривень перевищив вартість автомобіля Мерседес Бенз. Інших порушень Національне агентство з запобігання корупції не виявило».

Експерти уточнили, що йдеться про результати спецперевірки, але з таким висновком Павло Павліш, за його ж словами, не знайомий. Коли у Павліша запитали, як він може пояснити таку розбіжність, нардеп сказав, що це питання до НАЗК, «чому у них такі питання виникли». Розбіжність у 7,7 мільйона херсонський нардеп заперечив.

Павло Павліш має юридичну та управлінську освіту: Закінчив Херсонський державний аграрний університет за спеціальністю «менеджмент організацій», а також Одеську національну юридичну академію за спеціальністю «правознавство». Кандидат юридичних наук: захищався у 2016 році в Одеській національній юридичній академії за темою «Договір про надання юридичної допомоги за законодавством України». 

З 2016 — адвокат. Директор ПП «Юридична фірма «Правочин». Засновник ТОВ «Євро трейд інжиніринг», співзасновник ГО «Скадовськ наш дім». Неодноразово брав участь у виборах до Херсонської міської ради (зокрема у 2006, 2010 та 2015), але обраний не був. Втім, у 2019-му обрався Народним депутатом України за 182-м округом. Засновник ГО «Зе!Команда» у Херсонській області, очолював штаб команди під час президентської кампанії.

До цього також був помічником на громадських засадах тодішнього голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Працював зокрема юрисконсультом ТДВ «Херсонський електромеханічний завод».

5 жовтня 2022 року Павліш став заступником голови Комітету з питань правової політики. Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

Наразі Павліш намагається потрапити до числа суддів КСУ.

Читайте також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір