Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині судять підрядника за розкрадання майже 2 мільйонів на будівництві трубопроводу

В Саратському районному суді Одеської області почали розглядати справу щодо розкрадання понад 1,85 мільйона гривень підрядником, який здійснював будівництво першої черги Татарбунарського групового водопроводу. На лаві підсудних опинився Андрій Недогон – директор ПрАТ «СМУ № 24», серед акціонерів якої є щонайменше один громадянин рф.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду.

З матеріалів справи відомо, що у 2018 році ПрАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» отримало від державного підприємства «Одеська обʼєднана дирекція будівництва водогосподарських обʼєктів» підряд з будівництва першої черги обʼєктів Татарбунарського групового водопроводу в Одеській області. Йшлося про майданчики під водонапірні башти біля села Глибоке та біля Борисівка. Вартість робіт складала 18 655 791,52 гривні.

Пізніше слідчі зʼясували, що керівництвом компанії було внесено в документи завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості робіт. Також експерти виявили розбіжності у використаних будматеріалах. В результаті це призвело до безпідставного перерахування ПрАТ «СМУ № 24» коштів за будівельні роботи, які фактично не виконувались. Сумарно збитки становлять 1 850 473,74 гривні.

За даними YouControl, зареєстровано ПрАТ «СМУ № 24» було ще у 1997 році. Адресою акціонерного товариства вказано будинок №96 на проспекті Лобановського в Києві. Директором значиться Андрій Недогон з Білої Церкви, а власниками – акціонери. Серед власників найбільших пакетів акцій присутня ТОВ «Компанія Відос», якою частково володіє та керує громадянин росії Олександр Бадягаєв, що мешкає в Ірпені. Разом з ним співвласниками ТОВ «Компанія Відос» є родина киян з прізвищем Скачко. Також акціонерами ПрАТ «СМУ № 24» є Володимир Печура та Геннадій Бадаєв.

За даними платформи Clarity Project, загалом ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» з 2018 по 2021 рік уклало з ПрАТ «СМУ № 24» сім угод на загальну суму в понад 204,7 мільйона гривень. А на сайті компанії вказано, що Татарбунарським груповим водопроводом вони займаються ще з 2004 року. Скільки всього коштів було «злито» цьому товариству лише на цьому трубопроводі – невідомо.

З 2016 року компанія отримала 48 підрядів по Україні на загальну суму в 1,6 мільярда гривень.

Справу мали розглядати в Татарбунарському районному суді, але через брак суддів і неможливість утворити склад суду для розгляду, провадження передали до Сарати.

Читайте також: Підрядник з Одещини в міжнародному розшуку: втік за кордон через обвинувачення в розкраданнях

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір