Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївській митниці з початку року знайшли порушень на понад 14 мільйонів

За перші два місяці 2024 року на Миколаївській митниці знайшли порушень на 14,2 мільйона гривень. Щодо порушень завели 9 справ.

За інформацією Миколаївської митниці, найбільше правопорушень виявили щодо товарів, які перевозили поза митним контролем — щодо них завели 5 справ. Ще дві відкриті справи стосувались незаконного звільнення від сплати митних платежів чи їх зменшення. 

Також за січень-лютий 2024 року Миколаївська митниця порушила дві справи щодо перевищення строку тимчасового ввезення товарів. Здебільшого це стосується автомобілів особистого чи комерційного призначення. 

Загалом до суду направили 12 справ про порушення митних правил, які завдали збитків на 14,8 мільйона гривень. З них суд розглянув 7 справ, за результатом чого прийнято рішення про накладення штрафів на загальну суму у 2,1 мільйона гривень. Також за результатом розгляду справ конфіскували предмети порушення митних правил на суму 608,1 тисячі гривень.

На Миколаївській митниці встановили, що найбільше порушень з початку 2024 року стосувалось підроблення документів щодо характеристик товарів або особливостей операцій.

Читайте також: Нова знахідка на Одеській митниці: ДБР виявило 247 прихованих контейнерів

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір