Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нова знахідка на Одеській митниці: ДБР виявило 247 прихованих контейнерів

На Одеській митниці тривають слідчі дії працівників Державного бюро розслідувань. Наразі повідомляється про нову знахідку – 247 прихованих від розмитнення контейнерів.

Слідчі вивчають вміст контейнерів і продовжують огляд термінала, пресслужба ДБР обіцяє додатково інформувати про нові результати огляду. 

«18 жовтня працівники ДБР виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів», – розповіли в бюро.  

У відомстві планують дати юридичну оцінку діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних заходів для своєчасного наповнення бюджету. 

Раніше ДБР опублікувало добірку найрезонансніших справ, до якої потрапила Одеська митниця. Серед найрезонансніших справ, зокрема, назване викриття начальника митного посту, який вимагав хабарі з експортерів зернових під час блокади українських портів.  А також виявлення прихованих від розмитнення товарів на Одеській митниці на суму у понад 1,5 млрд гривень.  
Є в переліку з семи найрезонансніших справ і третя справа, що стосується Одеської митниці. Це випадок, коли ДБР виявило на Одеській митниці 720 тонн замороженого м’яса білоруського виробництва.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір