Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Апеляція ВАКС знову відкрила справу «одеського короля контрабанди»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повернула справу Вадима Альперіна, якого називають «одеським королем контрабанди», на розгляд у першу інстанцію. Цю справу закрили у жовтні минулого року через так звані «правки Лозового»

Про це пише «Центр протидії корупції». Нагадаємо, у жовтні 2023 року справу Альперіна закрили через нібито закінчення строків досудового розслідування після повідомлення про підозру (пункт 10 частини 1 статті 284 КПК). Проте справа була порушена ще у 2017 році, тобто до введення такого пункту. Йдеться про так звані «правки Лозового», посилаючись на які справу і закрили. 

Раніше справу Альперіна хотіли передати з Вищого антикорсуду на розгляд в Одесі. Головуючий суддя тоді заявляв про те, що суддям, які слухали справу, надходили погрози. Щодо цього відкрили кримінальне провадження. 

Вадима Альперіна звинувачують в тому, що він створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами, які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі.

Зазначимо, що Вадим Альперін перебуває під санкціями РНБО, а також позбавлений українського громадянства. 

Читайте також: Суд передав понад 113 мільйонів гривень, заарештованих у справі «одеського короля контрабанди», в управління АРМА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір