Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці оголосили нові підозри Сальдо та ще сімом колаборантам

Восьмеро колаборантів з Херсонщини, включно з Володимиром Сальдо, отримали нові підозри. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Національну поліцію України.

Серед тих, кому оголосили підозри, окрім Сальдо, також перший заступник голови окупаційної адміністрації Херсонської області Віталій Булюк, колишній голова окупаційної адміністрації Олешок Георгій Журавко, депутати незаконної обласної думи Євгенія Рубін, Оксана Мороз та Хорен Габрієлян.

Фігурантам інкримінували колабораційну діяльність.

П’ятеро з тих, кому оголосили підозри, взяли участь в незаконних виборах на тимчасово окупованій території Херсонської області і стали депутатами «херсонської обласної думи першого скликання». Ще троє при окупаційній владі держави-агресора стали керівниками основних напрямків так званих органів місцевого самоврядування, а саме: начальником відділу освіти Скадовської ВГА, начальником відділу земельних відносин міністерства сільського хазяйства Херсонської області та начальником відділу з питань праці міністерства праці та соцполітики Херсонської області.

Правоохоронці зокрема зазначили, що в соцмережах безліч відео зрадників, на яких вони підтримують російську владу на українських територіях і закликають місцевих громадян до участі в незаконних виборах на території Херсонської області. 

Згідно з документом, оприлюдненому на сайті Офісу Генерального прокурора, Сальдо і Булюка також чекають українські правоохоронці для того, аби взяти свідчення. Нагадаємо, що один вирок – 15 років із конфіскацією майна – Сальдо вже має. 

Володимиру Сальдо та його поплічникам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: У ексочільниці херсонського департаменту розвитку комунальної власності побільшало підозр: додалася колабораційна діяльність

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір