Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У ексочільниці херсонського департаменту розвитку комунальної власності побільшало підозр: додалася колабораційна діяльність

Алісі Вербицькій, яка протягом кількох років очолювала Департамент розвитку об’єктів комунальної власності Херсона, оголосили чергову підозру: цього разу — у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

За даними слідства, Вербицька у червні 2022 року обійняла посаду так званого «начальника отдела развития объектов права коммунальной собственности» в окупаційній адміністрації Херсона. Вона опікувалась питаннями «комунальної власності» Херсона, виконувала розпорядження окупаційній адміністрації, реалізовувала її рішення.

Нагадаємо, що раніше Вербицька вже отримала підозру за привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованої групою (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України). Вербицька та її тодішня головна бухгалтерка Світлана Медвєдкова нарахували собі в окупованому Херсоні дуже великі зарплати з міського бюджету:

  • Вербицька, як очільниця Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності Херсона,  616 тис. 135 гривень зарплатні, 
  • Медведкова, як її підлегла та очільниця фінансового відділу цього Департаменту, 565 тис. 659 гривень. 

В ДБР нарахували збитки, завданими таким нарахуванням, у розмірі щонайменше 1,4 мільйона гривень.

Медвєдкову, яка «засвітилась» у російському інфопросторі вже судять за державну зраду: вона очолила окупаційний центр зайнятості і доволі активно роздавала інтерв’ю. Вербицька ж отримала підозру у державній зраді лише зараз. За останніми даними, Вербицька під час деокупації Херсона Збройними силами України восени 2022 року втікла до Скадовська, який наразі перебуває на територіях під окупацією росіян.

Читайте також: Херсонська прокуратура вимагає скасувати тендер на 2 мільйони через змову учасників

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір