Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонському депутату оголосили підозру у розкраданні 850 тисяч гривень

Слідчі поліції Херсонщини викрили експосадовця — депутата Херсонської міської ради Юрія Попутька — у розтраті понад 850 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на поліцію Херсонської області. Попутьку інкримінують зловживання службовим становищем.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, під час проведення слідчих дій правоохоронці з’ясували, що навесні 2018 року тодішній керівник одного з департаментів обладміністрації ініціював проведення конкурсних торгів із закупівлі послуг із розробки проєктів землеустрою. Переможцем у конкурсі обрали приватне підприємство з Херсона. Йдеться про Директор Департаменту екології та природних ресурсів, який очолював Попутько. 

У першій декаді липня 2018 року ексначальник департаменту уклав із керівником підприємства договори про розробку проєктів землеустрою з організації та встановлення меж 11 рекреаційних територій, що розташовані у різних місцях Херсонської області. Виконавець надав проєкти у визначений договорами термін. Колишній начальник департаменту прийняв документацію, затвердив своїм підписом акти здачі-прийняття робіт та перерахував на банківський рахунок приватного підприємства обумовлені договорами кошти.

Проте, як виявили правоохоронці, отримані державною установою проєкти не могли бути реалізованими. Зокрема, кожний проєкт був розроблений без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації. Таким чином, із рахунку департаменту приватному підприємству незаконно сплатили майже 872 тисячі гривень.

Слідчі поліції кваліфікували протиправні дії Попутька за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України: використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, внаслідок чого було спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам. Про підозру у вчиненні злочину фігуранту повідомили представники обласної прокуратури, адже Юрій Попутько — чинний депутат Херсонської міської ради. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З 10.06.2021 року Попутько очолює КП «Агрофірма Радгосп «Білозерський», що на Херсонщині. У жовтні 2023 року відкрито провадження у справі про банкрутство підприємства. 

Зауважимо також, що Попутько як депутат мав подати до 31.01.2024 року декларації за 2021 — 2022 рік, але не подав. 

Читайте також: Підозру у державній зраді оголосили ексвикладачці херсонського училища

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір