Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Капремонт засекреченої будівлі на Миколаївщині проводить компанія, яка «засвітилась» у розслідуванні про підроблення документів

Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління уклало угоду на проведення капітального ремонту будівлі в селі Галицинове на Миколаївщині. Про яку саме будівлю йде мова, не розголошується. Вартість робіт обійдеться платникам податків у майже три мільйони бюджетних грн.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відкриті торги відомство не проводило, обравши підрядника на власний розсуд. Роботи мають завершитись 20 вересня 2024 року.

Відомство вирішило, що ремонт засекреченої будівлі проведе ТОВ «Вертикаль-Миколаїв». Компанію зареєстрували у 2015 році. Її власником зазначений житель Миколаївської області Віктор Відін. Наразі ТОВ уклало угод на загальну суму понад 19 мільйонів бюджетних гривень.

Примітно, що відразу після реєстрації компанії, вона почала укладати угоди за кошти платників податків. При цьому у 2016 році компанія фігурувала в розслідуванні про підроблення документів. За матеріалами справи, ТОВ «Вертикаль-Миколаїв» підписало угоду на проведення реконструкції спортивного залу вартістю 1,7 млн грн. Згідно з актами виконаних робіт компанія провела роботи на суму 1,6 млн грн, однак з бюджету їй перерахували 1,9 млн. Тобто більше, ніж на 200 тис. грн.

Варто також зазначити, що ТОВ «Вертикаль-Миколаїв» судилась з компанією «Миколаївміськбуд» за стягнення 1,3 млн грн, які начебто ТОВ надало як позику для підприємницької діяльності. У 2019 році суд відмовив компанії «Вертикаль-Миколаїв» у позові.

Колишнє ТОВ «Миколаївміськбуд», яке наразі має назву «Ком-лайтос», також неодноразово укладало угоди із розпорядниками бюджетних коштів на загальну суму майже 79 млн грн.  Власником компанії значиться громадянин Казахстану Ерлан Баймухаметов. 

Тим часом Віктор Відін, власник ТОВ «Вертикаль-Миколаїв», також є керівником іншого підприємства з назвою «Миколаївміськбуд».  Цю назву ТОВ отримало у січні 2023 року. До цього воно називалося «Ренекс». 

Цікаво, що власником фірми «Миколаївміськбуд», яку очолює Віктор Відін (своєю чергою власник ТОВ «Вертикаль-Миколаїв») є Михайло Жендубаєв, який досі значиться контактною особою дніпровського колишнього «Миколаївміськбуд», який тепер зветься «Ком-лайтос». 

ТОВ «Миколаївміськбуд» під керівництвом Відіна, згідно з документами, поданими на один з тендерів, надає в оренду ТОВ «Вертикаль-Миколаїв», яке належить Відіну, обладнання. 

Раніше видання «Наші гроші» повідомило, що компанія «Миколаївміськбуд» (той, яким керує Відін) продає Департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА труби для водогону за завищеними цінами. У підрядах фірми «Миколаївміськбуд» на загальну суму 355 мільйон гривень маржа тільки на трубах і піску, за підрахунками журналістів, складає 97 млн грн, тобто чверть від ціни. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір