Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська ОДА укладає договори на реконструкцію водогону з шокуюче завищеними цінами матеріалів

Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА у вересні за результатами тендерів уклав вісім угод на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень. Закупівлі ще на 209 млн наразі оскаржуються в АМКУ.

Як пишуть «Наші гроші», підрядниками обрали ТОВ «Миколаївміськбуд», ТОВ «Одесаспеценерго» та ТОВ «Газводмонтаж». Кошти на водогін виділяються з державного бюджету, тому закупівлями займається облдержадміністрація під керівництвом Віталія Кіма, а не мерія Миколаєва. Реконструкцію мають завершити до кінця 2024 року. По всьому місту планують замінити 12 ділянок водогону.

В кошторисах фірм значно завищені ціни на будматеріали, з’ясували журналісти. Так, водопровідну трубу ПЕ-100 SDR 17 1000 мм порахували по 42 732 грн/м. На сайті «All Electro» її продають 29 518 грн/м. За даними «Наших грошей», на тендерах Держвідновлення по будівництву магістральних водогонів через знищення росіянами Каховської ГЕС поліетиленова труба 1000 мм коштувала 29 500 грн/м. 

Крім того, в кошторисі Миколаївського водогону пісок врахували  по 1 656 грн/куб. м. Тоді як «Миколаївводоканал» у цей період закуповував пісок по 572 грн/куб. м. Тобто принаймні у 2,5 раза дешевше.

Виходить, що департамент капбудівництва Миколаївської ОДА замовив виготовлення проєктно-кошторисної документації, з якої слідувала дуже завищена очікувана вартість реконструкції водогону. При цьому сам же замовник встановив обмежувачі проти того, аби якісь конкуренти могли на аукціоні знизити ціну контрактів до ринкових цін. Про це раніше повідомляв «Антикорупційний вимір».  

За наслідком лише у підрядах однієї фірми «Миколаївміськбуд» на загальну суму 355 мільйон гривень маржа тільки на трубах і піску, за підрахунками журналістів, складає 97 млн грн, тобто чверть від ціни. А у «Одесаспеценерго» тільки по трубах є 67 млн грн маржі з загальної вартості підрядів 242 млн грн. А загалом Миколаївська ОДА запланувала на торги з реконструкції водогону 1,05 мільярда гривень.

Читайте також: Фірма родички Кіма отримує бюджетні підряди в Миколаєві

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

6 коментарів

  1. […] та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА труби для водогону за завищеними цінами. У підрядах фірми «Миколаївміськбуд» на загальну суму […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір