Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірма родички Кіма отримує бюджетні підряди в Миколаєві

Миколаївський департамент житлово-комунального господарства підписав допорогову угоду на заміну вікон у будинку на проспекті Героїв України в рамках підготовки до опалювального сезону. Роботи обійдуться платникам податків у 400 тис. грн. А проводити заміну вікон буде компанія, в засновниках якої родичка голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

Про угоду відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Роботи, які мають завершити до 20 листопада, проводить ТОВ «Арена спорт 2011». Засновниками цієї компанії є ТОВ «Сайлент», що належить Олександру Степанову, а також Ольга Сергіївна Кім.

Людина з таким же ПІБ фігурувала у двох деклараціях очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма як особа, яка має з чиновником спільне майно. Можливо, це мати Кіма або якась інша його родичка.

Нагадаємо, Віталій Кім у 2020 році був обраний депутатом Миколаївської міської ради від правлячої партії «Слуга народу». А в листопаді 2020-го президент призначив Кіма головою Миколаївської ОДА.  

І синхронно з цими подіями, а саме з 2020 року ТОВ «Арена спорт 2011», яке зареєстровано у 2011-му, почало отримувати бюджетні підряди. Наразі компанія, заснована родичкою Кіма, вже підписала угод на загальну суму понад 140 млн бюджетних грн. 

Примітно, що пік договорів за бюджетний кошт прийшовся на 2021 рік. Минулого року ТОВ «Арена спорт 2011» не уклало жодної угоди за гроші платників податків, а в цьому – дві допорогові угоди на загальну суму 835 тис. грн. Друга угода також пов’язана з заміною вікон у будинку на Героїв України.

Ольга Кім також була директоркою ТОВ «Сайлент-девелоп», власником якого офіційно значиться все той же Олександр Степанов. Але, вірогідно, ця компанія досі має стосунок до родини Кімів.

Компанія «Сайлент-девелоп» займається будівництвом не тільки в Миколаєві, а також у Запоріжжі й у Херсоні. У 2021 році в Запоріжжі поліція через суд наклала арешт і призупинила будівництво нового ЖК – роботи забудовник ТОВ «Сайлент-девелоп» проводив без дозвільних документів. Але пізніше суд зняв арешт. 

Як повідомило видання «Запорізький центр розслідувань», офіційний власник компанії Олександр Степанов раніше працював інспектором відділу кадрового забезпечення в Департаменту патрульної поліції в Миколаєві. Але потім перекваліфікувався в бізнесмени.

Читайте також: Миколаївське управління закуповує дрова майже вдвічі дорожче ринкових цін

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

4 коментарі

  1. […] Миколаївська область досі є прифронтовою. Звичайно, після звільнення Херсону в листопаді 2022 року найбільша кількість ударів зараз приходиться саме на нього. Однак минулого року Миколаїв був під загрозою окупації та щодоби під обстрілами. В регіоні досі діє воєнна адміністрація з особливим статусом, відмінним від тієї ж Одеської області й інших тилових областей. Миколаївську ОВА очолює Віталій Кім. […]

  2. […] Нагадаємо, фірма родички Кіма отримує бюджетні підряди в Миколаєві – синхронно з приходом його на посаду компанія «Арена спорт 2011», співзасновницею якої значиться Ольга Кім, почала отримувати бюджетні підряди. Винятком став 2022 рік, однак минулого року компанія уклала дві угоди на проведення робіт за бюджетні кошти. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір