Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заступник голови Миколаївської ОВА заробляє мільйон на рік, а дружина отримує допомогу від держави

Журналісти встановили, що перший заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов під час повномасштабної війни щорічно заробляє близько мільйона гривень, водночас його дружина отримує чималу допомогу від держави.

Про це пишуть журналісти «Центру публічних розслідувань». Посаду першого заступника очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма Георгій Решетілов обіймає з 2020 року. До того він керував апаратом Миколаївської ОДА. Журналісти встановили, що за час перебування на посадах в обладміністрації статки самого Георгія та його сім’ї значно виросли. 

Судячи з декларацій заступника Кіма за останні чотири роки, з 2019 по 2022 рік родина Решетілових володіла квартирою у Миколаєві та землею на 0,08 гектара у селі Кир’яківка. Ще 0,1512 гектара у селищі Святомиколаївка Георгій Решетілов отримав у власність у травні 2023-го. Тоді ж він задекларував котедж на 180 квадратних метрів у Коблево та квартири у Миколаєві. 

Не лише нерухомістю, а й активами збагатилась сім’я Решетілових за останні роки. У 2019 році Решетілов отримав 613 тисяч гривень, а дружина – 55 тисяч гривень. Заощадження у розмірі 340 тисяч гривень у сім’ї мав лише чоловік. Цікаво, що вже наступного року у декларації дохід дружини не був вказаний, а от сам Георгій заробив на 110 тисяч гривень більше і задекларував річний дохід у сумі 450 тисяч гривень.

У 2021 році дохід подружжя виріс майже вдвічі і склав 838 тисяч гривень. З них 580 тисяч заробив заступник Кіма, а 258 тисяч отримала його дружина за підприємницьку діяльність. 

З приходом повномасштабної війни статки родини продовжували зростати. Сам лише посадовець за 2022 рік задекларував 967,9 тисячі власного доходу, а дружина отримала від уряду 32 тисячі гривень допомоги на проживання. Отож у 2022 році родина мала статки у 1,2 мільйона гривень.

У 2023 році сталась така ж історія. Дружина отримала вже 96 тисяч гривень допомоги від держави, а Георгій Решетілов окрім заробітку в 935 тисяч гривень отримав спадщину у 4 мільйони гривень. Отож минулого року заощадження подружжя склали вже 5 мільйонів гривень.

Читайте також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір