Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нардеп з Херсонщини не стане суддею Конституційного суду через невідповідність моральним якостям

Народний депутат України Павло Павліш, обраний за 183-м округом на Херсонщині, не пройшов етап оцінювання моральних якостей кандидатів на посаду судді КСУ. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Портал Конституційного суду України.

Дорадча група експертів (ДГЕ) 23 березня 2024 року провела засідання, під час якого підбила підсумки етапу оцінювання моральних якостей кандидатів на посаду судді КСУ, а також ухвалила низку рішень щодо проведення оцінювання рівня компетентності у сфері права.

В період 2 — 8 березня 2024 року Дорадча група експертів провела співбесіди з кандидатами та протягом наступних 15 днів завершила оцінювання відповідності кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України критерію високих моральних якостей. Одним із кандидатів, допущених до конкурсного відбору Верховною Радою України, і був нардеп з Херсонщини Павло Павліш.

У підсумку, оцінку «​відповідає» критерію високих моральних якостей отримали такі кандидати на посаду судді Конституційного Суду, допущені до конкурсу Верховною Радою України:

  • Юрій Барабаш
  • Олександр Водянніков
  • Сергій Різник
  • Тарас Цимбалістий
  • Роман Яроменок
  • Наталія Денисенко 

Тим часом Павліш — чинний заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що саме під час добору рада експертів повідомила Павлішу, що НАЗК виявило у нього розбіжності в декларації між доходами та реальним станом активів приблизно на 250 тисяч доларів. Експерти уточнили, що йдеться про результати спецперевірки, але з таким висновком Павло Павліш, за його ж словами, не знайомий. Коли у Павліша запитали, як він може пояснити таку розбіжність, нардеп сказав, що це питання до НАЗК, «чому у них такі питання виникли». Розбіжність у 7,7 мільйона херсонський нардеп заперечив.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір