Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві розвалюється тротуар, на ремонт якого витратили 7,5 мільйона з бюджету

Журналісти «Nikcenter» показали, який вигляд має покриття тротуару у Миколаєві на вулиці Космонавтів. Попри те, що з 2021 року його ремонтували й виділили на роботи 7,5 мільйонів гривень, бордюр та покриття вже мають ознаки пошкодження. 

Так, за 7,5 тисяч мільйонів підрядник мав покласти нову бруківку, заасфальтувати велодоріжки та облаштувати газони. Але по факту містяни бачать кривий бордюр та плитку, яка розпадається.

Фото: Nikcenter

Виконанням робіт займалось одеське дочірнє підприємство «Лидер». Упродовж 2023 року фірма отримала найбільше підрядів від Миколаївського департаменту ЖКГ. Зокрема за 28 мільйонів гривень вони поставили близько 13 тисяч квадратних метрів плитки у Миколаєві.

Щодо тротуару на вулиці Космонавтів, то договір про ремонт 1200 квадратних метрів плитки з «Лидером» уклали ще у 2021 році. Договір уклали напряму, без тендера.

Очікувалось, що ремонт вартістю 2,8 мільйона гривень завершать до кінця 2021 року. Та підрядник не виконав свої зобов’язання. 

Тому строк дії договору продовжили ще на рік, а коли в грудні 2022 року ситуація повторилась, обсяг робіт та суму вирішили зменшити вдвічі, до 1,4 мільйона гривень. За два роки підрядник спромігся знести дерева та обдерти старий асфальт.

Вже влітку 2023 року місцева влада вирішила доробити почате, оголосивши відкриті торги на ремонт цієї ділянки тротуару. Та на торги з’явилась лише одна фірма, як не дивно, це одеський «Лидер». 

Цього разу за ремонт підрядник мав отримати 7,5 мільйона гривень. В цю суму входить укладання 1200 квадратних метра бруківки, асфальтування 1,5 тисячі квадратів велодоріжки, та облаштування понад 1,7 тисячі метрів газону. Журналісти встановили, що деякі ціни у цьому кошторисі були завищені втричі.

Також повторювалась історія з затягуванням робіт. Вони мали спочатку завершитись до 15 вересня 2023 року, та дію договору продовжили спочатку на два місяці, а потім до 17 грудня 2023 року.

Читайте також: Курага за 550 гривень, тротуари за 750 тисяч: В Одеській ОВА відзвітувались про недоречні закупівлі

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір