Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонцю, який вкрав авто у підприємства та з дружиною-колаборанткою виїхав на окуповану територію, оголосили підозру

Заступник начальника держпідприємства під час окупації Херсона у листопаді 2022 року привласнив службове авто і втік на ньому на окуповану територію Херсонщини. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як повідомляють Херсонська обласна прокуратура та поліція Херсонської області, чоловік з березня 2019 року перебував на посаді заступника начальника одного з державних підприємств Херсонської області, яке займалося експертними оцінками. З ним була укладена угода щодо часткової індивідуальної матеріальної відповідальності за передані йому на зберігання цінності підприємства. Слідчі встановили, що в листопаді 2022 року фігурант, зловживаючи службовим становищем, привласнив переданий під його відповідальність автомобіль «Chevrolet Lacetti». Таким чином завдав збитків підприємству на суму 72900 гривень.

Правоохоронці не повідомляють прізвище посадовця, однак, журналісти видання «Кавун.City»  знайшли текст підозри, оприлюднений на сайті Офісу Генерального прокурора. Йдеться про Ясенчука Олександра Дмитровича — він обіймав посаду заступника начальника Миколаївської філії ДП «Чорноморський експертно-технічний центр Держпраці».

У тексті підозри повідомляють, що чоловік 4 листопада 2022 року, близько 03:00, привласнив авто, яке перебувало у його користуванні, і виїхав цією автівкою на тимчасово окуповану територію Херсонської області. На той момент Херсон також ще перебував під російською окупацією. 

Чоловіку заочно повідомили про підозру у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

У лютому цього року про підозру повідомили його дружині — Ясенчук Тетяні Володимирівні. Її підозрюють у колабораціонізмі — жінка під час окупації Херсона стала так званим заступником директора з фінансово-економічної діяльності захопленого окупантами «Херсонського морського торговельного порту». Вона також брала участь у проведення псевдореферендуму. Текст підозри жінці оприлюднений на сайті Офісу Генерального прокурора. До того працювала бухгалтеркою однієї з херсонських бібліотек.

Цікаво, що у своїй декларації за 2021 рік Олександр Ясенчук зазначає дружину, доньку і… чоловіка Олександра. Ймовірно зазначив сам себе, як і у деклараціях раніше. Також у подружжя станом на кінець 2021 року було авто GEELY EMGRAND 2016 року випуску. Але подружжя все одно вкрало службове авто.

Читайте також: Ексзаступник херсонського мера працює на держслужбі в Одесі: заробляє набагато менше, аніж у Херсоні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір