Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: декларації нардепів та колаборанти, які втекли на краденому авто

Впродовж першого тижня квітня ЗМІ публікували чимало різноманітної аналітики щодо майна посадовців усіх рівнів. І «Антикорупційний вимір» не лишився осторонь. Багато цікавого про декларації херсонських чиновників і депутатів редакція вже встигла розповісти. Але не лише про них.

Що ж цікавого в деклараціях. 31 березня 2024 року минув строк подачі декларацій, зокрема народними депутатами України, за 2023 рік. «Антикорупційний вимір» проаналізував декларації нардепів з Херсонщини. Наразі їх четверо: Вікторія Вагнер, Павло Павліш, Сергій Козир та Володимир Іванов. П’ятий – Олексій Ковальов – пішов на співпрацю з росіянами і виявився в результаті мертвим у серпні 2022 року. Що цікавого в деклараціях нардепів читайте тут

Колишній заступник херсонського міського голови, також колишній заступник прокурора Херсонської області Сергій Циганок нині працює в Одесі – на державній службі. Заробляє при цьому майже вдвічі менше, аніж раніше. Ще й дружина закрила свого ФОПа, який у 2022 році приніс їй 600 тисяч гривень. Як живе колишній херсонський чиновник в Одесі, можна почитати ось тут.

Минулого тижня стало відомо про підозру херсонцю Олександру Ясенчуку, який під час окупації Херсона (осінь 2022 року) втік на авто організації, в якій працював, на лівий берег Дніпра на Херсонщині, тобто до окупантів. І скоріш за все, разом із дружиною Тетяною, яка «засвітилась» на роботі з окупантами. Детально про це ось тут.

У реєстрі корупціонерів опинились два мешканці Херсонщини. Обидва отримали протоколи про корупцію, бо хотіли «вирішити» питання, пов’язані з авто: один порушив правила дорожнього руху, інший — хотів повернути автівку, вилучену через нетверезе водіння. До креативних методів хабарництва обидва не вдавались. Як саме вони пропонували хабар поліцейським, можна дізнатись ось тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір