Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

КП «Миколаївводоканал» підкинув додаткових 1,5 мільйона з бюджету на реконструкцію колектора

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» уклало додатковий договір вартість 1,5 мільйона бюджетних гривень на реконструкцію самопливного каналізаційного колектору. Раніше на ці роботи вже виділяли гроші. Роботи виконує компанія, яка регулярно укладає бюджетні угоди й фігурувала в корупційному розслідуванні.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

КП «Миколаївводоканал» оголосило торги з особливостями на проведення реконструкції самопливного каналізаційного колектору по вулиці Потьомкінській у жовтні 2023 року. Тоді роботи оцінили у 12,3 млн грн. На торги подалась єдина компанія ТОВ «Укрспецоборудование», з якою уклали угоду на 11,5 млн грн. Роботи мають бути завершеними до 31 травня 2024-го.

Однак у березні КП уклало з підрядником додаткову угоду ще на 1,5 мільйона бюджетних гривень. До того ж відтермінували дату здачі об’єкта на 31 липня поточного року. Тож загальна сума реконструкції колектору наразі складає вже 13 мільйонів гривень.

ТОВ «Укрспецоборудование» зареєстрували у 2000 році в Миколаєві. Тоді одним з співзасновників компанії був громадянин російської федерації Олексій Царев. Остаточно нинішній склад засновників ТОВ сформувався у 2016-му – наразі компанія належить жителю Миколаєві Анатолію Крилову, а також двом жителям Одеської області Максиму та Андрію Криловим. Вірогідно, всі вони є родичами.

З 2016 року компанія регулярно отримує бюджетні підряди. Наразі загальна сума укладених договорів складає 236,8 млн грн. За географією – це підряди в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

При цьому у 2017 році правоохоронці розпочали розслідування справи про можливу розтрату бюджетних коштів при проведенні будівництва підвідних мереж та споруд водопостачання та водовідведення на території комплексної забудови мікрорайону Таврійського вартістю 4,7 мільйона бюджетних гривень. Роботи виконувало ТОВ «Укрспецоборудование».

За матеріалами слідства, в червні 2016-го комплекс робіт завершили, акти виконаних робіт підписали, підряднику гроші виплатили, однак начебто фактично не виконана ціла низка будівельних робіт, оплачених коштом платників податків.

Варто також зазначити, що керівницею компанії «Укрспецоборудование» значиться Маргарита Ваграмівна Григорян. Людина з таким же ПІБ фігурувала в декларації миколаївської судді Катерини Лагоди за 2018 рік. Маргарита Григорян надавала судді квартиру в безоплатне користування.

За даними аналітичної платформи YouControl, на компанію «Укрспецоборудование» Антимонопольний комітет України у 2019 році накладав штраф у розмірі 68 тисяч гривень. 

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» разом з цим підрядником, ТОВ «Укрспецоборудование», вже привертали увагу журналістів. Журналісти повідомляли: попри те, що міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич підписав розпорядження, щоб усі виконавчі органи, установи та комунальні підприємства Миколаївської міськради публікували кошториси на послуги з капітальних та поточних ремонтів у машиночитному форматі, закупівлі «Миколаївводоканалу»  у «Укрспецоборудования» продовжили проходити без публічних цін.

«Nikcenter» зазначає, що в  таких закупівлях без використання Прозорро не видно ні обсягу, ні вартості конкретних робіт. Тож перевірити, чи не завищені ціни, неможливо. 

Читайте також: Антикорупційний огляд на Миколаївщині: закупівля дров за завищеними цінами й черговий підряд для «фаворита»

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір