Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ та САП затримали керівницю Департаменту Херсонської ОВА: Вже відомо, хто це

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін прокоментував ситуацію з затриманням працівниці Департаменту розвитку територій Херсонської обласної державної адміністрації, а «Антикорупційний вимір» з’ясував, кого саме затримали. 

Нагадаємо, 9 квітня 2024 року стало відомо, що НАБУ та САП оголосили підозру та затримали працівницю Департаменту розвитку територій Херсонської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на інформацію НАБУ.

Йдеться про заволодіння державними коштами при наданні послуг з технічного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф в Херсонській області, повідомляють в НАБУ.

Як повідомлялося раніше, за даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн.

У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 млн грн.

Про підозру повідомили 3 особам: керівнику департаменту, засновнику ТОВ та його директору. Посадовця і засновника підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України. Кваліфікація: ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Пізніше ситуацію прокоментував очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Зокрема він повідомив, що після призначення його на посаду начальника ОВА ініціював проведення аудиту. За результатами аудиту наприкінці лютого 2023 правоохоронці розпочали слідство за фактом розкрадання бюджетних коштів при наданні послуг з технічного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії Росії. Слідство тривало рік – і зрештою правоохоронці надали оцінку діям працівниці адміністрації у вигляді підозри.

«Антикорупційному виміру» з власних джерел відомо, що йдеться зокрема про Світлану Васіну — директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОДА. Вона очолила департамент у березні 2023 року. 

До того була головною спеціалісткою відділу будівництва та розвитку територій управління будівництва, розвитку та фінансового забезпечення цього ж департаменту: відповідала за проведення тендерів. Світлана Васіна також входила до складу комісії з розроблення стратегічних напрямів відновлення навколишнього природного середовища Херсонської області. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про інші дивні закупівлі цього ж департаменту. Наприклад, будівництво модульного містечка на Херсонщині без оприлюднених кошторисів і проведення тендерів. Компанія-підрядниця ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» є фігуранткою кількох журналістських розслідувань, де колеги також зауважували відсутність кошторисів і схильність замовників віддавати великі підряди саме їм. 

Крім того, журналісти «Кавун.City» писали про заплановане відновлення школи на 18,9 мільйона гривень – за факту, що громада, в якій знаходиться школа, перебуває під обстрілами.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір