Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: завищення цін у 15 разів, звільнення суддів-колаборантів і «успішна робота з бюджетом» депутатки «Блоку Сальдо»

Цей тиждень видався багатим на новини корупції та антикорупції на Херсонщині. «Антикорупційний вигляд» пропонує огляд другого тижня квітня.

Одним із найгучніших затримань за корупційні діяння останнім часом на Херсонщині стало затримання директорки Департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлани Васіної, власниці ТОВ «Будівельні технології Південь» Марини Балан та директора цієї ж компанії Валентина Балана. 

НАБУ і САП підозрюють фігурантів у змові, яка дозволила організувати завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. На думку слідства, у результаті дії схеми її учасники заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 млн грн. 

Розслідування тривало близько року. Світлану Васіну відпустили під 800 тисяч гривень застави з покладанням низку обов’язків, Марину Балан заарештували з альтернативою застави в 1,5 млн грн застави, Валентина Балана — з альтернативою застави в 500 тис. грн з обов’язками. Як працювали підрядники раніше і які ще компанії, які виконують бюджетні підряди належать родині Балан, читайте у статті «Антикорупційного виміру».

Також цього тижня Вища палата правосуддя звільнила двох суддів з Херсонщини, які працюють на окупованій території. Сергій Варняк «засвітився» на спробах отримати російську суддівську пенсію. Він не повідомляв про те, що працює на росіян – у месенджері колегам, які повідомляли йому про необхідність прибути до Одеси і продовжувати роботу там, говорив, що не може, адже має доглядати хвору матір. Юлія Берлімова працювала доволі відкрито: колишня очільниця Генічеського райсуду хотіла очолити окупаційний аналог цього суду в Генічеську, а потім в Каховці. Втім, не вдалось – і вона просто працює суддею окупаційного суду на лівобережжі Херсонщини. 

І зрештою ще однією непересічною новиною стало те, що депутатка Херсонської міської ради від забороненої партії «Блок Володимира Сальдо» Ірина Ценкер успішно продовжує постачати харчування херсонській лікарні, але декларації при цьому не подає. Деталі про це ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір