Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині освітяни купують м’ясо за завищеними цінами:  переплатять близько 90 тисяч

Відділ освіти та спорту Єланецької селищної ради Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклало угоду на постачання м’яса. Вартість закупки 1,7 мільйона бюджетних гривень Ціна на свинину, яку планують закуповувати найбільше, завищена.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відомство замовило 8025 кг замороженої мякоті свинини без кістки за ціною 174 грн/кг. А також 2178 кг замороженого курячого філе по 150 грн/кг. Продукцію підрядник має поставити до кінця поточного року. І якщо вартість курятини, за умовами контракту, нижче ринкової, то ціна свинини перевищує ринкову, хоча чиновники й закуповують продукти оптом.

Так, за даними порталу Мінфін, вартість кілограма свинячої лопатки зараз, у середньому, складає 162,6 грн за кіло. Тобто дешевше, ніж планують придбати єланецькі чиновники, на 11,4 грн. Таким чином, загальна переплата за свинину може складати, мінімум, 90 тис. бюджетних гривень, враховуючи обсяги закупівлі.

Постачати продукти в Єланець буде миколаївське ТОВ «Промагротрейд», яке регулярно укладає бюджетні угоди. Наразі компанія підписала договорів на загальну суму 86,3 млн грн. Найбільший замовник — відділ освіти та спорту Єланецької селищної ради, з яким миколаївська компанія уклала угод на 17,6 млн.

ТОВ зареєстрували у 1997 році в Миколаєві. Засновницями значаться дві жительки міста, Любов Гайченко та Олена Саченко. 

Як раніше вже писав «Антикорупційний вимір» у лютому відділ освіти та спорту Єланецької селищної ради без проведення відкритих торгів також уклав угоду на закупівлю низки продуктів харчування на 2024 рік з ТОВ «Промагротрейд». Загальна сума підряду тоді склала 350 тис. бюджетних грн. Ціни на деякі продукти значно завищені.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір